Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2013

mandag 31 mar 14

Kontakt

Jens Hinge Andersen
Emeritus
DTU Fødevareinstituttet
35 88 72 52
Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 4. kvartal 2013, udgør en sundhedsmæssig risiko.

DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen rapporterer hvert kvartal resultater fra den danske pesticidkontrol. Den kvartalsvise rapportering omfatter resultater fra stikprøver af frisk og dybfrossen frugt og grøntsager samt korn – både konventionelt eller økologisk dyrket. Opgørelsen fra 4. kvartal 2013 viser, at ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko.

Resultaterne fra kvartalsrapporterne vil blive rapporteret mere indgående senere på året i Fødevarestyrelsens årlige rapport om pesticidrester i fødevarer, som DTU Fødevareinstituttet bidrager til. Den årlige rapport indeholder også data for forarbejdede varer, prøver af animalsk oprindelse, babymad og prøver udtaget på baggrund af mistanke.

Læs mere  

Se kvartalsopgørelsen: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 4. kvartal 2013  (pdf). Læs også mere om Pesticider i kosten - pesticid kontrol af fødevarer på instituttets website.