Hvert år rammes vi mennesker af sygdomme, der overføres fra maden, vi spiser, eller fra dyr i vores omgivelser. Gravad laks og hakket oksekød var de to store bidragere til sidste års humane udbrud. På seminariet den 19. juni 2025 vil forskere og eksperter præsentere nyeste viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark.
Seminaret finder sted på DTU torsdag den 19. juni kl. 13-16. Du kan deltage fysisk i Lyngby eller være med online. Det er gratis at deltage.
Program
13:00 – 13:05 Velkommen
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
13:05 -13:20 Highlights fra Zoonosesituationen i Danmark 2024
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
13:20 - 13:45 Fødevarebårne udbrud 2024
v/ Luise Müller, epidemiolog, Statens Serum Institut
13:45 – 14:05 Listeriaovervågning og interventioner
v/ Lisbeth Truelstrup Hansen / Paw Dalgaard, professor, DTU Fødevareinstituttet
14:05 – 14:20 Trichinella og Echinococcus
v/ Heidi Huus Petersen, akademisk medarbejder, Fødevarestyrelsen
14:20 – 14:50 Pause
14:50 – 15:05 Campylobacterinterventioner og overvågning Interventioner fra farm-to-fork
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
15:05 – 15:15 Campylobacter epidemiologi i fjerkræproduktionen undersøgt ved sekvensbaseret typning
v/ Gitte Sørensen, specialkonsulent, Statens Serum Institut
15:20 – 15:35 Vektorbårne zoonoser i Danmark
v/ Rene Bødker, seniorforsker, Københavns Universitet
15:35 – 15:55 Ikke-fødevarebårne zoonoser og nye sygdomme og trusler
v/ tilgår
15:55 - 16:00 Tak for i dag
v/ Brian Lassen, seniorforsker, DTU Fødevareinstituttet
Tid og sted
Torsdag den 19. juni 2025 kl. 13-16
DTU Lyngby Campus
Henrik Dams Allé
Bygning 101A, Lokale R3.146, Møderum 1
2800 Kgs. Lyngby
Tilmelding
Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig til seminaret: TILMELD HER