Webinar om PFAS

Tilmeld

Webinar om PFAS

Hvornår

18. sep 2023 09:00 - 15:00

Hvor

Online

Arrangør

DTU Fødevareinstituttet, Finnish Food Authority, Livsmedelsverket, VKM

Kontakt

kommunikation@food.dtu.dk

Webinar

Webinar om PFAS

Hvad ved vi om PFAS-situationen i Norden, og hvad kan der gøres? Det er emnet for et webinar den 18. september 2023 arrangeret af fire nordiske forskningsinstitutioner og fødevaremyndigheder.

Webinar on PFAS in the Nordic Region

PFAS dækker over en lang række fluorstoffer, der har været brugt i årtier og stadig bruges i et utal af produkter. Stofferne, også kendt som 'evighedskemikalier', er kemisk ekstremt stabile og ophobes løbende i mennesker og dyr og i miljøet, hvor de kan udgøre en risiko for dyr og menneskers sundhed.

På et webinar den 18. september 2023 vil forskere, fødevare- og miljømyndigheder diskutere den aktuelle viden om PFAS i Norden. Hvordan påvirker PFSA sundheden? Hvad er risiciene? Hvor findes PFAS og i hvilket omfang? Hvad gør myndighederne, og hvordan er det muligt at fjerne eller undgå en PFAS? Hvad ved vi ikke, og hvad har vi brug for mere viden om?

Webinaret er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet, den finske fødevarestyrelse (Ruokavirasto, Livsmedelsverket), den norske videnskabelige komité for fødevarer og miljø (Vitenskabskomiteen for mat og miljø) og den svenske fødevarestyrelse (Livsmedelsverket).

Program
Se invitation og program her