Publications on nutrition and dietary habits
2024
Note: Helhedssyn på lightdrikke (Available in Danish only)
Fact sheet: Helhedssyn på lightdrikke (Available in Danish only)
Report: Brug af plantebaserede alternativer til kød og mejeriprodukter (Available in Danish only)
Note: Indtag af plantebaserede alternativer blandt voksne danskere fra 18-80 år (Available in Danish only)
Report: Nutrient content in pork (pdf)
2023
Report: Næringsstofindhold i drikkevarer (pdf - available in Danish only)
Report: Næringsstofindhold i bælgfrugter (pdf - available in Danish Only)
Report: Næringsstofindhold i frosne frugter og grøntsager (pdf - available in Danish only)
Focus Analysis: Plantebaseret Seafood Tang og mikroalger som kilde til omega-3 fedtsyrer, protein og vitaminer i fremtidens fødevarer (pdf - available in Danish only)
Memo: Fagligt grundlag for definition og gruppering af grøntsager og bælgfrugter (pdf - available in Danish only)
Report: Næringsstofindhold i plantedrikke (pdf - available in Danish only)
E-article: Mere bæredygtighed i hverdagen? Det går langsomt med at købe mere grønt og mindre kød og mælk (pdf - available in Danish only)
2022
Memo: Fagligt grundlag for udvikling af en visuel helkostmodel til kommunikation af De officielle Kostråd (pdf - available in Danish only)
Memo: Scientific background for updating the recommendation for whole-grain intake (pdf)
Report: Næringsstofindhold i kødudskæringer af okse- og kalvekød på det danske marked (pdf - in Danish with an English summary)
Memo: Fagligt grundlag for kostråd til måltider – i daginstitutioner, skoler, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser (pdf - available in Danish only)
2021
Report: Projekt ’Er du for sød?’ De kreative processer bag udviklingen af indsatskomponenter til en familieintervention (pdf - available in Danish only)
Appendiks: Projekt ’Er du for sød?’ De kreative processer bag udviklingen af indsatskomponenter til en familieintervention - Bilagspublikation (pdf - available in Danish only)
Report: Næringsstofindholdet i fedtstoffer (pdf - in Danish with an English summary)
Report: Næringsstofindholdet i mejeriprodukter 2010-2012 (pdf - in Danish with an English summary)
E-article: Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020 (pdf - available in Danish only)
Fact sheet: Facts on Danish adults’ dietary and physical activity habits during the first national COVID-19 lockdown in the spring of 2020 (pdf)
Appendix: Til e-artiklen ”Voksne danskeres kost-og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020” (pdf - available in Danish only)
Report: Råderummet til tomme kalorier - og en ernæringsprofileringsmodel til at klassificere næringsfattige og energitætte fødevarer (pdf - in Danish with an English summary)
E-article: Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke (pdf - available in Danish only)
Fact sheet: Fakta om nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke (pdf - available in Danish only)
E-article: Danskerne er verdensmestre i slikindkøb (pdf - available in Danish only)
Report: Indtag af mejeriprodukter og udvikling af hjerte-kar-sygdomme, type 2 diabetes og metabolisk syndrom (pdf - in Danish with an English summary)
2020
Report: Næringsstofindhold i grøntsager indsamlet i perioden 2013-2019 (pdf - available in Danish only)
E-article: Bag om danskernes kost og fysiske aktivitet i 2020-2021 (pdf - available in Danish only)
E-article: De videnskabelige grunde til at anbefale børn at indtage færre søde sager og søde drikke (pdf - available in Danish only)
Memo: Ernæringsfaglig vurdering af Nutri-Score (pdf - available in Danish only)
Report: Råd om bæredygtig sund kost. Fagligt grundlag for et supplement til De officielle Kostråd (pdf - in Danish with an English summary)
E-article: Danskere spiser mest usundt lørdag og er mindst fysisk aktive søndag (pdf - in Danish, English version immediately below)
E-article: Danes have most unhealthy eating habits on Saturdays and are least active on Sundays (pdf)
E-article: Udviklingen i danskernes indtag af saltholdige fødevarer (pdf - available in Danish only)
2019
Report: Dietary patterns, meat intake and health (pdf) and Erratum (pdf)
Memo: Saltindhold i færdigpakkede pålægssalater der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf - available in Danish only)
Memo: Saltindhold i færdigpakkede kartoffelprodukter der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf - available in Danish only)
Memo: Saltindhold i færdigpakkede charcuteriprodukter, der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf - available in Danish only)
Memo: Saltindhold i færdigpakkede saltede hele kødstykker (skinke, hamburgerryg, pulled kød) og middagspølser, der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf - available in Danish only)
Report: Næringsstofindhold i fisk og fiskeprodukter – med ekstra fokus på opdrætslaks (pdf - in Danish with an English summary)
Report: Mad på plejecentre – sammenhæng mellem brug af økologiske produkter og den ernæringsmæssige kvalitet af maden samt forarbejdningsgrad ved indkøb (pdf - available in Danish only)
Report: Madudbud i dagsinstitutioner 2018 (pdf - available in Danish only)
Report: Potentiel ernæringsmæssig effekt af at spise Nøglehulsmærkede produkter – baseret på Nøglehulskriterier fra 2015 og produkter på markedet i 2017 (pdf - available in Danish only)
Memo: Sikkerheden for gravide ved indtag af ingefærshots fremstillet af roden fra ægte ingefær (Zingiber officinale Roscoe) (pdf - available in Danish only)
Report: Danske børns fiskeindtag (pdf - in Danish with a summary in English)
E-article: På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost (pdf - available in Danish only)
2018
E-article: Hvor meget kød spiser danskerne? – data fra statistikker og kostundersøgelser (pdf - available in Danish only)
Report: Madudbud på arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger 2017 (pdf - in Danish with a summary in English)
Report: Indtag af sportsernæringsprodukter blandt 15-55-årige danskere (pdf - in Danish with a summary in English)
E-article: Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen (pdf - available in Danish only)
E-article: Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad? (pdf - available in Danish only)
2017
Report: Overvægt blandt 55-75-årige danskere – potentialer for at fremme sund kost og sundhedsadfærd (pdf - available in Danish only)
Fact sheet: Fakta om overvægt blandt 55-75-årige danskere – potentialer for at fremme sund kost og sundhedsadfærd (pdf - available in Danish only)
E-article: Bag om Måltidsmærket: Udvikling og afprøvning af mærkets principper for sund kantinemad (pdf - available in Danish only)
Report: Kostvaner, sundhedsadfærd og vægtstatus blandt 55-64-årige og 65-75-årige danskere (pdf - available in Danish only)
E-article: Kostens betydning for børn og unges sundhed og overvægt: 2000-2013 (pdf - available in Danish only)
Fact sheet: Børn og unges kost fra 2000-2013 (pdf - available in Danish only)
Report: Næringsindhold i kødudskæringer - danske grise (pdf - available in Danish only with an English summary)
Memo: Modelberegninger bag kostråd til ældre over 65 år (pdf - available in Danish only)
Fact sheet: Public health country profile Nordic region (pdf)
Fact sheet: Public health country profile Denmark (pdf)
Fact sheet: Public health country profile Finland (pdf)
Fact sheet: Public health country profile Iceland (pdf)
Fact sheet: Public health country profile Norway (pdf)
Fact sheet: Public health country profile Sweden (pdf)
Report: The Nordic Monitoring System 2011-2014 (pdf)
Report: Food at Work around the Clock – The Nordic Model (pdf)
E-article: Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad (pdf - available in Danish only)
2016
Report: Kantinemåltider 2014 – Ernæringsmæssig kvalitet (pdf)
E-article: Saltindhold i brød og morgenmadscerealier (pdf - available in Danish only)
Report: Plantebaserede kosttilskud – et kvalitativt studie af årsager, motiver og viden (pdf - available in Danish only with an English summary)
Report: Mechanisms behind cancer risks associated with consumption of red and processed meat (pdf)
E-article: Vitaminer i 100 år (pdf - available in Danish only)
Report: Madlavning, måltider og sammenhæng med kostens ernæringsmæssige kvalitet (pdf - available in Danish only)
Folder: Cøliaki og mad uden gluten (pdf - available in Danish only)
Report: Effekten af stegetid og -temperatur på kvaliteten af spiseolier (pdf) - available in Danish only)
E-article: De fleste får nok vitaminer og mineraler fra kosten alene (pdf - available in Danish only)
Report: Køds rolle i kosten (pdf - available in Danish only)
Report: Omlægning til økologi - hvad koster det? (pdf - available in Danish only)
E-article: Danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive (pdf - available in Danish only)
2015
Report: Nøglehulsmærkets betydning for produktudvikling (pdf - available in Danish only)
E-article: Flere overvægtige danske kvinder (pdf - available in Danish only)
E-article: Populære retter til danskernes aftensmad (pdf - available in Danish only)
Notat: Mænds måltidsvaner, viden om og holdninger til at spise sundt i forhold til uddannelse 2011-2013 (pdf - available in Danish only)
Report: Helhedssyn på nødder – en risk-benefit vurdering (pdf - available in Danish only)
Report: Salt og sundhed (pdf - available in Danish only)
Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner (pdf - available in Danish only)
Report: Danskerns kostvaner 2011-2013 (pdf - available in Danish only)
Report: Potentiel effekt af at spise Nøglehulsmærkede produkter – fokus på indtag af næringsstoffer og fuldkorn (pdf - available in Danish only)
2014
E-article: Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke (pdf - available in Danish only)
Report: Energidrikke i Danmark. Undersøgelse af indtaget blandt 10-35-årige (pdf - available in Danish only)
E-article: Nøglehullet på spisesteder – erfaringer fra certificerede spisesteder (pdf - available in Danish only)
Madspild i forbindelse med økologiomlægning i offentlige køkkener (pdf - available in Danish only)
E-article: Danskernes kost- og aktivitetsvaner under lup (pdf - available in Danish only)
E-article: Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013 (pdf - available in Danish only)
E-article: Danskernes forbrug af kosttilskud (pdf - available in Danish only)
E-article: Social ulighed i overvægt blandt børn (pdf - available in Danish only)
PhD Thesis: Healthy eating at schools - How does a school food programme affect the quality of dietary intake at lunch among children aged 7-13 years? (pdf).
2013
PhD Thesis: Accuracy of 11-year-olds selfreported school lunch consumption (pdf)
Danskernes kostvaner. Spæd- og småbørn 2006-2007 (pdf - available in Danish only)
Miljøpåvirkninger af importerede økologiske fødevarer: Frugt, grønt og ost (pdf - available in Danish only)
Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse 2005-2008 (pdf - available in Danish only)
Kundernes adfærd og indtag på en fastfoodrestaurant – resultater fra et eksperimentelt forsøg (pdf - available in Danish only)
Evidensgrundlaget for danske råd om kost og fysisk aktivitet (pdf - available in Danish only)
Mad på farten - hvad ønsker kunderne? (pdf - available in Danish only)
Nutritional evaluation of lowering consumption of meat and meat products in the Nordic context (pdf)
Er det naturlige sundt (pdf - available in Danish only)
Det naturlige er ikke altid ufarligt – Naturlige giftstoffer i dyrkede og indsamlede vilde planter (pdf - available in Danish only)
Jod og salt i brød (pdf - available in Danish only)
Danskernes fuldkornsindtag 2011-2012 (pdf - available in Danish only)
Sociale forskelle. Børns kostvaner, fysisk aktivitet og overvægt & voksnes kostvaner (pdf - available in Danish only)
Tang med omtanke (pdf - available in Danish only)
PhD Thesis: Bacterial Impact on the Gut Metablolome (pdf)
Mål, vægt og portionsstørrelser på fødevarer (pdf - available in Danish only)
Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner (pdf - available in Danish only)
Børn og unges måltidsvaner 2005-2008 (pdf - available in Danish only)
Harske fiskeolier – om produktion, kvalitet og anvendelse af fiskeolie (pdf - available in Danish only)
Kostens betydning for børns sundhed og overvægt (pdf - available in Danish only)
2012
Harske fiskeolier – om produktion, kvalitet og anvendelse af fiskeolie (pdf - available in Danish only)
PhD Thesis: Dietary intake of fruit in relation to body weight management among adults (pdf)
Grundlag for ernæringsmæssige kriterier for mellemmåltider (pdf - available in Danish only)
Mælk med måde (pdf - available in Danish only)
Nordic monitoring of diet, physical activity and overweight. Validation of indicators (pdf)
Nøglehullet på spisesteder - Undersøgelse af ordningens effekt på kundernes frokostindtag i en dansk personalekantine (pdf - available in Danish only)
Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner (pdf - available in Danish only)
PhD Thesis: Web-based Dietary Assessment for 8-11 Year Old Schoolchildren (pdf)
Ramsløg kan forveksles med giftige planter (pdf - available in Danish only)
Klimaorienterede kostråd (pdf - available in Danish only)
Evaluering af den danske EU-finansierede skolefrugtsordning 2010/11 (pdf - available in Danish only)
PhD Thesis: Vitamin D in plants – occurrence, analysis and biosynthesis (pdf - available in Danish only)
Report: Grundlag for ernæringsmæssige kriterier for mellemmåltider (pdf - available in Danish only)
Redskab til kantinetjek: KantinetjekBuffet (pdf - available in Danish only)
Tjek på buffetens sundhed (pdf - available in Danish only)
2011
Undersøgelse af portionsstørrelser blandt danskere i alderen 4 til 75 år (pdf - available in Danish only)
Æg i kosten og betydningen for sundhed og sygdom (pdf - available in Danish only)
Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffer (pdf - available in Danish only)
Mellemmåltider - Kortfattet oversigt vedrørende litteraturen på området (pdf - available in Danish only)
Report: En undersøgelse af mad- og måltidskulturen i daginstitutioner med forskellige madordninger (pdf - available in Danish only)
Fedt i kosten - hvordan? (pdf - available in Danish only)
Børns sukkervaner - Undersøgelse af sukkerkulturen blandt børnefamilier med 4-12 årige børn (pdf - available in Danish only)
(Er udgivet i 2. udgave marts 2012)
Halvdelen af voksne danskere bevæger sig tilstrækkeligt (pdf - available in Danish only)
Udvikling af et redskab til ernæringsvurdering og behandling af ældre (pdf - available in Danish only)
PhD Thesis: Flavonoids as fruit and vegetable intake biomarkers - Development, validation and application flavonoid biomarkers in nutritional research (pdf - available in Danish only)
Cerealier del 2 - Kiks og kager - Kortlægning af næringsstofindhold. Analytisk undersøgelse (pdf - available in Danish only)
Næringsstofindhold i fastfood (pdf - available in Danish only)
Phytate - a natural component in plant food (pdf)
Udvikling af billedserier til Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2011 (pdf - available in Danish only)
Nordisk monitorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt (pdf - available in Danish only)
Evaluering af den ernæringsmæssige kvalitet af madordninger i daginstitutioner (pdf - available in Danish only)
www.foedevareallergi.dk - om allergi over for fødevarer (pdf - available in Danish only)
Trans-fedtsyrer i udvalgte fødevarer (pdf - available in Danish only)
2010
Notat om salt og sundhed (pdf - available in Danish only)
Report: Brug af kosttilskud blandt unge danskere (pdf) se også supplerende tabeller til rapporten (pdf - available in Danish only)
Afprøvning af simple objektive mål til vurdering af fysisk aktivitet og antropometri i Den nationale undersøgelse af danskernes kostvaner og fysiske aktivitet 2007-2008 (pdf - available in Danish only)
Danskernes kostvaner 2003-2008 (pdf - available in Danish only)
Den lille Levnedsmiddeltabel - 4. udgave (pdf - available in Danish only)
Report: Considerations and choice of a suitable diet assement method for 8-10 year old children in the OPUS school intervention project (pdf - available in Danish only)
Report: Statusundersøgelse om kommuners arbejde med mad og måltider i daginstitutioner og skoler 2009 (pdf - available in Danish only)
Hvad skal idrætsaktive børn og unge spise og drikke? (pdf - available in Danish only)
Report: Ernæringsmæssig evaluering af skolemads betydning for elevers kostindtag til frokost (pdf - available in Danish only)
Vidensgrundlag for rådgivning om indtag af mælk, mælkeprodukter og ost i Danmark, 2010 (pdf - available in Danish only)
D-vitamin. Opdatering af videnskabelig evidens for sygdomsforebyggelse og anbefalinger (pdf - available in Danish only)
Slutrapport: Transfedtsyrer i udvalgte fedtsyrer (pdf - available in Danish only)
2009
Fysisk aktivitet i den voksne danske befolkning 2003-2006 (pdf - available in Danish only)
Danskernes måltidsvaner, holdninger, motivation og barrierer for at spise sundt 1995-2008 (pdf - available in Danish only)
Report: Grundlag for anbefalinger for sund mad i vuggestuer og børnehaver (pdf - available in Danish only)
E-article nr. 4: Nordisk monitorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt (pdf - available in Danish only)
Report: Beskrivelse af 8-10 årige og 12-14 årige børns kost - med fokus på indtag i skole og fritidsordning (pdf - available in Danish only)
Report: Kvalitet af skolefrokost - Undersøgelse af skoleelevers frokostmåltider (pdf - available in Danish only)
E-article nr. 3: Mere frugt og grønt til alle måltider (pdf - available in Danish only)
Report: Statusundersøgelse om madordninger og mad- og bevægelsespolitikker i dagtilbud og på skoler i 2008 (pdf - available in Danish only)
E-article nr. 2: Jo mere alkohol des mere usund kost (pdf - available in Danish only)
Report: Developing of a valid, yet simple and easy nutrition profiling model (pdf)
Nikkelallergi og mad (pdf - available in Danish only)
Anbefalinger for den danske institutionskost (pdf - available in Danish only)
Mælkeallergi - børn og mad (pdf - available in Danish only)
Fødevareberigelse med jod. Den danske monitorering (DanThyr). Rapport 2009 (pdf - available in Danish only)
E-article nr. 1: Maks ½ liter sodavand og saft om ugen (pdf - available in Danish only)
Cøliaki og mad uden gluten (pdf - available in Danish only)
2008
Danskernes kostvaner 1995-2006 (pdf - available in Danish only)
Karakteristika for familier med 4-6 årige børn, der spiser mindre end 300 gram frugt og grønt om dagen. Notat til 6 om dagen (pdf - available in Danish only)
PhD Thesis: Becoming a nursing home resident (pdf - available in Danish only)
Plejehjem stjæler appetitten (pdf - available in Danish only)
Anbefalinger for den danske institutionskost (pdf - available in Danish only)
Fuldkorn - Definition og vidensgrundlag for anbefaling af fuldkornsindtag i Danmark (pdf - available in Danish only)
Alt om kost rejseholdets arbejde nytter (pdf - available in Danish only)
Fisk - en sjælden gæst blandt børn og unge (pdf - available in Danish only)
Stigende antal overvægtige børn og unge i Danmark: 1995-2002 (pdf - available in Danish only)
Udvikling i uregelmæssige måltider og indtag af fastfood blandt børn og unge (pdf - available in Danish only)
2007
Frugt, grøntsager og sundhed - Opdatering af vidensgrundlaget for mængdeanbefalingen 2002-2006 (pdf - available in Danish only)
Børn og unges måltidsvaner 2000-2004 (pdf - available in Danish only)
Evaluering af Alt om Kost Rejseholdet (pdf - available in Danish only)
Health claims on foods and food supplements. Existing practice in Nordic and Baltic countries (pdf)
Statusundersøgelse om madordninger og mad- og bevægelsespolitikker i dagtilbud og på skoler (pdf - available in Danish only)
Kantinemåltider - Ernæringsmæssig kvalitet (pdf - available in Danish only)
Hvor sunde er de danske børnehaver? Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt dagtilbud til 3-6 årige (pdf - available in Danish only)
Forebyggelse af tab af fysisk, mental og social funktionsevne ved fokus på ældres ernæringstilstand og risikofaktorer (pdf - available in Danish only)
"Når klokken er halv tolv har vi spisning" - Danske elevers oplevelse af mad og måltider i skolder med madordninger (pdf - available in Danish only)
Kvalitet af skolefrokost - mad- og drikkevand i danske grundskoler (pdf - available in Danish only)
Grundlag for ernæringsmæssige krav til skolemad (pdf - available in Danish only)
Lavt indhold af kostfibre i fastfood (pdf - available in Danish only)
Saft til hverdag - en overset kilde til sukker (pdf - available in Danish only)
Fakta om kantinemåltider (pdf - available in Danish only)
Kantinemåltider - forskelle i indtag afhængig af køn, menusammensætning og serveringsform (pdf - available in Danish only)
Sukker i børn og unges kost (pdf - available in Danish only)
2006
Populære middagsretter (pdf - available in Danish only)
Fastfood - menuer (pdf - available in Danish only)
Fastfood - hvad indeholder det? (pdf - available in Danish only)
Højt saltindhold i fastfood (pdf - available in Danish only)
Næringsstoffer i fastfood (pdf - available in Danish only)
Selen og sundhed (pdf - available in Danish only)
Anbefalinger for udvikling af Den attraktive måltidsservice til ældre (pdf - available in Danish only)
Mad og måltider i fritidsklubber (pdf - available in Danish only)
2005
Danskernes kostvaner 2000-2002 (pdf - available in Danish only)
Kostanbefalinger til idrætsaktive børn og unge - faglig baggrund (pdf - available in Danish only)
Forslag til retningslinjer for sund kost i skoler og institutioner (pdf - available in Danish only)
Mad på arbejde - metode, forløb og evaluering af projektet (pdf - available in Danish only)
Færdigmad til pensionister (pdf - available in Danish only)
50 forslag til initiativer og partnerskaber, der vil forebygge overvægt i Danmark (pdf - available in Danish only)
Kostraadene (pdf - available in Danish only)
Kostråd der virker (pdf - available in Danish only)
2004
Udviklingen i danskernes kost 1985-2001 (pdf - available in Danish only)
Kantine Måltider - Undersøgelse af udbud og sortiment i 20 danske arbejdspladskantiner (word - available in Danish only)
Bilag 1 - Kantineudbud. Beskrivelse af kantiner (excel - available in Danish only)
Bilag 2 - Kantineudbud. Diverse oplysninger og observationer (excel - available in Danish only)
Meget mere end økologi... - en undersøgelse af bevæggrunde og effekter i forbindelse med økologiske omlægningsprojekter i daginstitutioner i kommunerne (pdf - available in Danish only)
2003
Danskernes kostvaner. Måltidsvaner, holdninger, sociale forskelle og sammenhæng med anden livsstil (pdf - available in Danish only)
Kvinder og mænds sundhedsbevidsthed, kostvaner og fysiske aktivitet 1995-2001 (pdf - available in Danish only)
Den lille levnedsmiddeltabel (pdf - available in Danish only)
Folat og neuralrørsdefekter. Skal kosten beriges? (pdf - available in Danish only)
Helhedssyn på fisk og fødevarer (pdf - available in Danish only)
Kost og fysisk aktivitet. Fælles aktører i sygdomsforebyggelsen (pdf - available in Danish only)
2002
Danskernes kostvaner 2000-2001 (pdf - available in Danish only)
Anvendelse af økologiske fødevarer i kommuner og amter (pdf - available in Danish only)
Frugt, grønt og helbred. Opdatering af vidensgrundlaget (pdf - available in Danish only)
Mad til børn i daginstitutioner og skoler (pdf - available in Danish only)
Maden hos indvandrere og flygtninge i Danmark (pdf - available in Danish only)
2001
EU-kontrolkampagne om anvendelse af ernæringsmæssige anprisninger (html - available in Danish only)
Fisk i catering. Analyse af behovet for at udvikle markedet for fisk i storkøkkensektoren (pdf - available in Danish only)
Forskellighed, Frihed, Fleksibilitet. Få inspiration til bedre måltidsservice til ældre (pdf - available in Danish only)
Forsyningen af fødevarer 1995-1999. Udviklingen i danskernes kost - forbrug, indkøb og vaner (pdf - available in Danish only)
2000
Anbefalinger for den danske institutionskost (pdf - available in Danish only)
Indkøb af kød i catering (pdf - available in Danish only)
Kød i fremtidens storkøkkener (pdf - available in Danish only)
Fakta om sous-vide -tilberedning i vakuumpose (pdf - available in Danish only)
Fødevareindkøb (pdf - available in Danish only)
1999
Markedsundersøgelse - Cerealier, del 1. Brød, industrielt fremstillet og morgen cerealier (pdf - available in Danish only)
1998
Antioxidants in fruits and vegetables (pdf - available in Danish only)
Frugt og grøntsager - anbefalinger for indtagelse (pdf - available in Danish only)
Drogelisten. Vurdering af planter, svampe og dele heraf anvendt i kosttilskud og urtete (pdf - available in Danish only)
og tillæg (pdf - available in Danish only)
1997
Mad og microorganismer nr. 1 (pdf - available in Danish only)