Publications on nutrition and dietary habits

2023

Report: Næringsstofindhold i drikkevarer (pdf - available in Danish only)

Report: Næringsstofindhold i bælgfrugter (pdf - available in Danish Only)

Report: 
Næringsstofindhold i frosne frugter og grøntsager (pdf - available in Danish only)

Focus Analysis: Plantebaseret Seafood Tang og mikroalger som kilde til omega-3 fedtsyrer, protein og vitaminer i fremtidens fødevarer (pdf - available in Danish only)

Memo: Fagligt grundlag for definition og gruppering af grøntsager og bælgfrugter (pdf - available in Danish only)

Report: Næringsstofindhold i plantedrikke (pdf - available in Danish only)

E-article: Mere bæredygtighed i hverdagen? Det går langsomt med at købe mere grønt og mindre kød og mælk (pdf - available in Danish only)

2022

Memo: Fagligt grundlag for udvikling af en visuel helkostmodel til kommunikation af De officielle Kostråd (pdf - available in Danish only)

Memo: Scientific background for updating the recommendation for whole-grain intake (pdf)

Report: Næringsstofindhold i kødudskæringer af okse- og kalvekød på det danske marked (pdf - in Danish with an English summary)

Memo: Fagligt grundlag for kostråd til måltider – i daginstitutioner, skoler, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser (pdf - available in Danish only)

2021

Report: Projekt ’Er du for sød?’ De kreative processer bag udviklingen af indsatskomponenter til en familieintervention (pdf - available in Danish only)

Appendiks: Projekt ’Er du for sød?’ De kreative processer bag udviklingen af indsatskomponenter til en familieintervention - Bilagspublikation (pdf - available in Danish only)

Report: Næringsstofindholdet i fedtstoffer (pdf - in Danish with an English summary)

Report: Næringsstofindholdet i mejeriprodukter 2010-2012 (pdf - in Danish with an English summary)

E-article: Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020 (pdf - available in Danish only)

Fact sheet: Facts on Danish adults’ dietary and physical activity habits during the first national COVID-19 lockdown in the spring of 2020 (pdf)

Appendix: Til e-artiklen ”Voksne danskeres kost-og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020” (pdf - available in Danish only)

Report: Råderummet til tomme kalorier - og en ernæringsprofileringsmodel til at klassificere næringsfattige og energitætte fødevarer (pdf - in Danish with an English summary)

E-article: Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke (pdf - available in Danish only)

Fact sheet: Fakta om nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke (pdf - available in Danish only)

E-article: Danskerne er verdensmestre i slikindkøb (pdf - available in Danish only)

Report: Indtag af mejeriprodukter og udvikling af hjerte-kar-sygdomme, type 2 diabetes og metabolisk syndrom (pdf - in Danish with an English summary)

2020

Report: Næringsstofindhold i grøntsager indsamlet i perioden 2013-2019  (pdf - available in Danish only)

E-article: Bag om danskernes kost og fysiske aktivitet i 2020-2021 (pdf - available in Danish only)

E-article: De videnskabelige grunde til at anbefale børn at indtage færre søde sager og søde drikke (pdf - available in Danish only)

Memo: Ernæringsfaglig vurdering af Nutri-Score (pdf - available in Danish only)

Report: Råd om bæredygtig sund kost. Fagligt grundlag for et supplement til De officielle Kostråd (pdf - in Danish with an English summary)

E-article: Danskere spiser mest usundt lørdag og er mindst fysisk aktive søndag (pdf - in Danish, English version immediately below)

E-article: Danes have most unhealthy eating habits on Saturdays and are least active on Sundays (pdf)

E-article: Udviklingen i danskernes indtag af saltholdige fødevarer (pdf - available in Danish only)

2019

Report: Dietary patterns, meat intake and health (pdf) and Erratum (pdf)

Memo: Saltindhold i færdigpakkede pålægssalater der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf - available in Danish only)

Memo: Saltindhold i færdigpakkede kartoffelprodukter der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf - available in Danish only)

Memo: Saltindhold i færdigpakkede charcuteriprodukter, der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf - available in Danish only)

Memo: Saltindhold i færdigpakkede saltede hele kødstykker (skinke, hamburgerryg, pulled kød) og middagspølser, der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf - available in Danish only)

Report: Næringsstofindhold i fisk og fiskeprodukter – med ekstra fokus på opdrætslaks (pdf - in Danish with an English summary)

Report: Mad på plejecentre – sammenhæng mellem brug af økologiske produkter og den ernæringsmæssige kvalitet af maden samt forarbejdningsgrad ved indkøb (pdf - available in Danish only)

Report: Madudbud i dagsinstitutioner 2018 (pdf - available in Danish only)

Report: Potentiel ernæringsmæssig effekt af at spise Nøglehulsmærkede produkter – baseret på Nøglehulskriterier fra 2015 og produkter på markedet i 2017 (pdf - available in Danish only)

Memo: Sikkerheden for gravide ved indtag af ingefærshots fremstillet af roden fra ægte ingefær (Zingiber officinale Roscoe) (pdf - available in Danish only)

Report: Danske børns fiskeindtag (pdf - in Danish with a summary in English)

E-article: På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost (pdf - available in Danish only)

2018

E-article: Hvor meget kød spiser danskerne? – data fra statistikker og kostundersøgelser (pdf - available in Danish only)

Report: Madudbud på arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger 2017 (pdf - in Danish with a summary in English)

Report: Indtag af sportsernæringsprodukter blandt 15-55-årige danskere (pdf - in Danish with a summary in English)

E-article: Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen (pdf - available in Danish only)

E-article: Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad? (pdf - available in Danish only)

2017

Report: Overvægt blandt 55-75-årige danskere – potentialer for at fremme sund kost og sundhedsadfærd (pdf - available in Danish only)

Fact sheet: Fakta om overvægt blandt 55-75-årige danskere – potentialer for at fremme sund kost og sundhedsadfærd (pdf - available in Danish only)

E-article: Bag om Måltidsmærket: Udvikling og afprøvning af mærkets principper for sund kantinemad (pdf - available in Danish only)

Report: Kostvaner, sundhedsadfærd og vægtstatus blandt 55-64-årige og 65-75-årige danskere (pdf - available in Danish only)

E-article: Kostens betydning for børn og unges sundhed og overvægt: 2000-2013 (pdf - available in Danish only)

Fact sheet: Børn og unges kost fra 2000-2013 (pdf - available in Danish only)

Report: Næringsindhold i kødudskæringer - danske grise (pdf - available in Danish only with an English summary)

Memo: Modelberegninger bag kostråd til ældre over 65 år (pdf - available in Danish only)

Fact sheet: Public health country profile Nordic region (pdf)

Fact sheet: Public health country profile Denmark (pdf)

Fact sheet: Public health country profile Finland (pdf)

Fact sheet: Public health country profile Iceland (pdf)

Fact sheet: Public health country profile Norway (pdf)

Fact sheet: Public health country profile Sweden (pdf)

Report: The Nordic Monitoring System 2011-2014 (pdf)

Report: Food at Work around the Clock – The Nordic Model (pdf)

E-article: Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad (pdf - available in Danish only)

2016

Report: Kantinemåltider 2014 – Ernæringsmæssig kvalitet (pdf)

E-article: Saltindhold i brød og morgenmadscerealier (pdf - available in Danish only)

Report: Plantebaserede kosttilskud – et kvalitativt studie af årsager, motiver og viden (pdf - available in Danish only with an English summary)  

Report: Mechanisms behind cancer risks associated with consumption of red and processed meat (pdf)

E-article: Vitaminer i 100 år (pdf - available in Danish only) 

Report: Madlavning, måltider og sammenhæng med kostens ernæringsmæssige kvalitet (pdf - available in Danish only) 

Folder: Cøliaki og mad uden gluten (pdf - available in Danish only)

Report: Effekten af stegetid og -temperatur på kvaliteten af spiseolier (pdf) - available in Danish only)

E-article: De fleste får nok vitaminer og mineraler fra kosten alene (pdf - available in Danish only)

Report: Køds rolle i kosten (pdf - available in Danish only)

Report: Omlægning til økologi - hvad koster det? (pdf - available in Danish only)

E-article: Danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive (pdf - available in Danish only)

2015

PhD Thesis: Common genetic variations in the CYP2R1 and GC genes are determinants of vitamin D status in Danes (pdf) 

Report: Nøglehulsmærkets betydning for produktudvikling (pdf - available in Danish only) 

E-article: Flere overvægtige danske kvinder (pdf - available in Danish only)

E-article: Populære retter til danskernes aftensmad (pdf - available in Danish only)

Notat: Mænds måltidsvaner, viden om og holdninger til at spise sundt i forhold til uddannelse 2011-2013 (pdf - available in Danish only)

Report: Helhedssyn på nødder – en risk-benefit vurdering (pdf - available in Danish only)

Report: Salt og sundhed (pdf - available in Danish only)

Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner (pdf - available in Danish only)

Report: Danskerns kostvaner 2011-2013 (pdf - available in Danish only)

Report: Potentiel effekt af at spise Nøglehulsmærkede produkter – fokus på indtag af næringsstoffer og fuldkorn (pdf - available in Danish only)

2014

E-article: Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke (pdf - available in Danish only)

Report: Energidrikke i Danmark. Undersøgelse af indtaget blandt 10-35-årige (pdf - available in Danish only)

E-article: Nøglehullet på spisesteder – erfaringer fra certificerede spisesteder (pdf - available in Danish only)

Madspild i forbindelse med økologiomlægning i offentlige køkkener (pdf - available in Danish only)

E-article: Danskernes kost- og aktivitetsvaner under lup (pdf - available in Danish only)

E-article: Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013 (pdf - available in Danish only)

E-article: Danskernes forbrug af kosttilskud (pdf - available in Danish only)

E-article: Social ulighed i overvægt blandt børn (pdf - available in Danish only)

PhD Thesis: Healthy eating at schools - How does a school food programme affect the quality of dietary intake at lunch among children aged 7-13 years? (pdf).

2013

PhD Thesis: Accuracy of 11-year-olds selfreported school lunch consumption (pdf)

Danskernes kostvaner. Spæd- og småbørn 2006-2007 (pdf - available in Danish only)

Miljøpåvirkninger af importerede økologiske fødevarer: Frugt, grønt og ost (pdf - available in Danish only)

Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse 2005-2008 (pdf - available in Danish only)

Kundernes adfærd og indtag på en fastfoodrestaurant – resultater fra et eksperimentelt forsøg (pdf - available in Danish only)

Evidensgrundlaget for danske råd om kost og fysisk aktivitet (pdf - available in Danish only)

Mad på farten - hvad ønsker kunderne? (pdf - available in Danish only)

Nutritional evaluation of lowering consumption of meat and meat products in the Nordic context (pdf)

Er det naturlige sundt (pdf - available in Danish only)

Det naturlige er ikke altid ufarligt – Naturlige giftstoffer i dyrkede og indsamlede vilde planter (pdf - available in Danish only)

Jod og salt i brød (pdf - available in Danish only)

Danskernes fuldkornsindtag 2011-2012 (pdf - available in Danish only)

Sociale forskelle. Børns kostvaner, fysisk aktivitet og overvægt & voksnes kostvaner (pdf - available in Danish only)

Tang med omtanke (pdf - available in Danish only)

PhD Thesis: Bacterial Impact on the Gut Metablolome (pdf)

Mål, vægt og portionsstørrelser på fødevarer (pdf - available in Danish only)

Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner (pdf - available in Danish only)

Børn og unges måltidsvaner 2005-2008 (pdf - available in Danish only)

Harske fiskeolier – om produktion, kvalitet og anvendelse af fiskeolie (pdf - available in Danish only)

Kostens betydning for børns sundhed og overvægt (pdf - available in Danish only)

2012

Harske fiskeolier – om produktion, kvalitet og anvendelse af fiskeolie (pdf - available in Danish only)

PhD Thesis: Dietary intake of fruit in relation to body weight management among adults (pdf) 

Grundlag for ernæringsmæssige kriterier for mellemmåltider (pdf - available in Danish only)

PhD Thesis: Aspects of energy intake assessment, dietary intake patterns and sleep duration in children (pdf)

Mælk med måde (pdf - available in Danish only)

Nordic monitoring of diet, physical activity and overweight. First collection of data in all Nordic Countries 2011 (pdf)

Nordic monitoring of diet, physical activity and overweight. Validation of indicators (pdf)

Nøglehullet på spisesteder - Undersøgelse af ordningens effekt på kundernes frokostindtag i en dansk personalekantine (pdf - available in Danish only)

Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner (pdf - available in Danish only)

PhD Thesis: Web-based Dietary Assessment for 8-11 Year Old Schoolchildren (pdf)

Ramsløg kan forveksles med giftige planter (pdf - available in Danish only)

Klimaorienterede kostråd (pdf - available in Danish only)

Evaluering af den danske EU-finansierede skolefrugtsordning 2010/11 (pdf - available in Danish only)

Motiver til og barrierer for at arbejde med sundhedsfremmende initiativer på erhvervsskoler – en kvalitativ undersøgelse med skoleledere, lærere og elever med udgangspunkt i elevfrafald (pdf)

PhD Thesis: Vitamin D in plants – occurrence, analysis and biosynthesis (pdf - available in Danish only)

Report: Grundlag for ernæringsmæssige kriterier for mellemmåltider (pdf - available in Danish only)

Redskab til kantinetjek: KantinetjekBuffet (pdf - available in Danish only)

Tjek på buffetens sundhed (pdf - available in Danish only)

2011

Undersøgelse af portionsstørrelser blandt danskere i alderen 4 til 75 år (pdf - available in Danish only)

Æg i kosten og betydningen for sundhed og sygdom (pdf - available in Danish only)

Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffer (pdf - available in Danish only)

Mellemmåltider - Kortfattet oversigt vedrørende litteraturen på området (pdf - available in Danish only)

Report: En undersøgelse af mad- og måltidskulturen i daginstitutioner med forskellige madordninger (pdf - available in Danish only)

Fedt i kosten - hvordan? (pdf - available in Danish only)

Børns sukkervaner - Undersøgelse af sukkerkulturen blandt børnefamilier med 4-12 årige børn (pdf - available in Danish only)
(Er udgivet i 2. udgave marts 2012)

Halvdelen af voksne danskere bevæger sig tilstrækkeligt (pdf - available in Danish only)

Udvikling af et redskab til ernæringsvurdering og behandling af ældre (pdf - available in Danish only)

PhD Thesis: Flavonoids as fruit and vegetable intake biomarkers - Development, validation and application flavonoid biomarkers in nutritional research (pdf - available in Danish only)

PhD Thesis: Proteonomics in Nutritional Research - A 2-DE based study of diet induced changes in the human plasma proteome (pdf)

Cerealier del 2 - Kiks og kager - Kortlægning af næringsstofindhold. Analytisk undersøgelse (pdf - available in Danish only)

Næringsstofindhold i fastfood (pdf - available in Danish only)

Phytate - a natural component in plant food (pdf)

Udvikling af billedserier til Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2011 (pdf - available in Danish only)

Nordisk monitorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt (pdf - available in Danish only)

Evaluering af den ernæringsmæssige kvalitet af madordninger i daginstitutioner (pdf - available in Danish only)

www.foedevareallergi.dk - om allergi over for fødevarer (pdf - available in Danish only)

Trans-fedtsyrer i udvalgte fødevarer (pdf - available in Danish only)

2010

Notat om salt og sundhed (pdf - available in Danish only)

PhD Thesis: Healthy eating at worksites - Effectiveness of a Canteen Take Away concept in promoting healthy eating among employees (pdf)

Report: Brug af kosttilskud blandt unge danskere (pdf) se også supplerende tabeller til rapporten (pdf - available in Danish only)

Afprøvning af simple objektive mål til vurdering af fysisk aktivitet og antropometri i Den nationale undersøgelse af danskernes kostvaner og fysiske aktivitet 2007-2008 (pdf - available in Danish only)

Danskernes kostvaner 2003-2008 (pdf - available in Danish only)

Den lille Levnedsmiddeltabel - 4. udgave (pdf - available in Danish only)

Report: Considerations and choice of a suitable diet assement method for 8-10 year old children in the OPUS school intervention project (pdf - available in Danish only)

Report: Statusundersøgelse om kommuners arbejde med mad og måltider i daginstitutioner og skoler 2009 (pdf - available in Danish only)

Hvad skal idrætsaktive børn og unge spise og drikke? (pdf - available in Danish only)

Report: Ernæringsmæssig evaluering af skolemads betydning for elevers kostindtag til frokost (pdf - available in Danish only)

Vidensgrundlag for rådgivning om indtag af mælk, mælkeprodukter og ost i Danmark, 2010 (pdf - available in Danish only)

D-vitamin. Opdatering af videnskabelig evidens for sygdomsforebyggelse og anbefalinger (pdf - available in Danish only)

Slutrapport: Transfedtsyrer i udvalgte fedtsyrer (pdf - available in Danish only)

2009

Fysisk aktivitet i den voksne danske befolkning 2003-2006 (pdf - available in Danish only)

Danskernes måltidsvaner, holdninger, motivation og barrierer for at spise sundt 1995-2008 (pdf - available in Danish only)

Report: Grundlag for anbefalinger for sund mad i vuggestuer og børnehaver (pdf - available in Danish only)

E-article nr. 4: Nordisk monitorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt (pdf - available in Danish only)

Report: Nordic Monitoring on diet, physical activity and overweight. Part 1: Description of a common Nordic method for collecting representative data (pdf)

Report: Beskrivelse af 8-10 årige og 12-14 årige børns kost - med fokus på indtag i skole og fritidsordning (pdf - available in Danish only)

Report: Kvalitet af skolefrokost - Undersøgelse af skoleelevers frokostmåltider (pdf - available in Danish only)

E-article nr. 3: Mere frugt og grønt til alle måltider (pdf - available in Danish only)

Report: Statusundersøgelse om madordninger og mad- og bevægelsespolitikker i dagtilbud og på skoler i 2008 (pdf - available in Danish only)

E-article nr. 2: Jo mere alkohol des mere usund kost (pdf - available in Danish only)

Report: Developing of a valid, yet simple and easy nutrition profiling model (pdf)

Nikkelallergi og mad (pdf - available in Danish only)

Anbefalinger for den danske institutionskost (pdf - available in Danish only)

Mælkeallergi - børn og mad (pdf - available in Danish only)

Fødevareberigelse med jod. Den danske monitorering (DanThyr). Rapport 2009 (pdf - available in Danish only)

E-article nr. 1: Maks ½ liter sodavand og saft om ugen (pdf - available in Danish only)

Cøliaki og mad uden gluten (pdf - available in Danish only)

2008

Danskernes kostvaner 1995-2006 (pdf - available in Danish only)

Karakteristika for familier med 4-6 årige børn, der spiser mindre end 300 gram frugt og grønt om dagen. Notat til 6 om dagen (pdf - available in Danish only)

PhD Thesis: Becoming a nursing home resident (pdf - available in Danish only)

Plejehjem stjæler appetitten (pdf - available in Danish only)

Anbefalinger for den danske institutionskost (pdf - available in Danish only)

Fuldkorn - Definition og vidensgrundlag for anbefaling af fuldkornsindtag i Danmark (pdf - available in Danish only)

Alt om kost rejseholdets arbejde nytter (pdf - available in Danish only)

Fisk - en sjælden gæst blandt børn og unge (pdf - available in Danish only)

Stigende antal overvægtige børn og unge i Danmark: 1995-2002 (pdf - available in Danish only)

Udvikling i uregelmæssige måltider og indtag af fastfood blandt børn og unge (pdf - available in Danish only)

2007

Frugt, grøntsager og sundhed - Opdatering af vidensgrundlaget for mængdeanbefalingen 2002-2006 (pdf - available in Danish only)

Børn og unges måltidsvaner 2000-2004 (pdf - available in Danish only)

Evaluering af Alt om Kost Rejseholdet (pdf - available in Danish only)

Health claims on foods and food supplements. Existing practice in Nordic and Baltic countries (pdf)

Statusundersøgelse om madordninger og mad- og bevægelsespolitikker i dagtilbud og på skoler (pdf - available in Danish only)

Kantinemåltider - Ernæringsmæssig kvalitet (pdf - available in Danish only)

Hvor sunde er de danske børnehaver? Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt dagtilbud til 3-6 årige (pdf - available in Danish only)

Forebyggelse af tab af fysisk, mental og social funktionsevne ved fokus på ældres ernæringstilstand og risikofaktorer (pdf - available in Danish only)

"Når klokken er halv tolv har vi spisning" - Danske elevers oplevelse af mad og måltider i skolder med madordninger (pdf - available in Danish only)

Kvalitet af skolefrokost - mad- og drikkevand i danske grundskoler (pdf - available in Danish only)

Grundlag for ernæringsmæssige krav til skolemad (pdf - available in Danish only)

Lavt indhold af kostfibre i fastfood (pdf - available in Danish only)

Saft til hverdag - en overset kilde til sukker (pdf - available in Danish only)

Fakta om kantinemåltider (pdf - available in Danish only)

Kantinemåltider - forskelle i indtag afhængig af køn, menusammensætning og serveringsform (pdf - available in Danish only)

Sukker i børn og unges kost (pdf - available in Danish only)

2006

Populære middagsretter (pdf - available in Danish only)

Fastfood - menuer (pdf - available in Danish only)

Fastfood - hvad indeholder det? (pdf - available in Danish only)

Højt saltindhold i fastfood (pdf - available in Danish only)

Næringsstoffer i fastfood (pdf - available in Danish only)

Selen og sundhed (pdf - available in Danish only)

Anbefalinger for udvikling af Den attraktive måltidsservice til ældre (pdf - available in Danish only)

Mad og måltider i fritidsklubber (pdf - available in Danish only)

2005

Danskernes kostvaner 2000-2002 (pdf - available in Danish only)

Kostanbefalinger til idrætsaktive børn og unge - faglig baggrund (pdf - available in Danish only)

Forslag til retningslinjer for sund kost i skoler og institutioner (pdf - available in Danish only)

Mad på arbejde - metode, forløb og evaluering af projektet (pdf - available in Danish only)

Færdigmad til pensionister (pdf - available in Danish only)

50 forslag til initiativer og partnerskaber, der vil forebygge overvægt i Danmark (pdf - available in Danish only)

Kostraadene (pdf - available in Danish only)

Kostråd der virker (pdf - available in Danish only)

2004

Udviklingen i danskernes kost 1985-2001 (pdf - available in Danish only)

Kantine Måltider - Undersøgelse af udbud og sortiment i 20 danske arbejdspladskantiner (word - available in Danish only)

Bilag 1 - Kantineudbud. Beskrivelse af kantiner (excel - available in Danish only)

Bilag 2 - Kantineudbud. Diverse oplysninger og observationer (excel - available in Danish only)

Meget mere end økologi... - en undersøgelse af bevæggrunde og effekter i forbindelse med økologiske omlægningsprojekter i daginstitutioner i kommunerne (pdf - available in Danish only)

2003

Danskernes kostvaner. Måltidsvaner, holdninger, sociale forskelle og sammenhæng med anden livsstil (pdf - available in Danish only)

Kvinder og mænds sundhedsbevidsthed, kostvaner og fysiske aktivitet 1995-2001 (pdf - available in Danish only)

Den lille levnedsmiddeltabel (pdf - available in Danish only)

Folat og neuralrørsdefekter. Skal kosten beriges? (pdf - available in Danish only)

Helhedssyn på fisk og fødevarer (pdf - available in Danish only)

Kost og fysisk aktivitet. Fælles aktører i sygdomsforebyggelsen (pdf - available in Danish only)

2002

Danskernes kostvaner 2000-2001 (pdf - available in Danish only)

Anvendelse af økologiske fødevarer i kommuner og amter (pdf - available in Danish only)

Frugt, grønt og helbred. Opdatering af vidensgrundlaget (pdf - available in Danish only)

Mad til børn i daginstitutioner og skoler (pdf - available in Danish only)

Maden hos indvandrere og flygtninge i Danmark (pdf - available in Danish only)

2001

EU-kontrolkampagne om anvendelse af ernæringsmæssige anprisninger (html - available in Danish only)

Fisk i catering. Analyse af behovet for at udvikle markedet for fisk i storkøkkensektoren (pdf - available in Danish only)

Forskellighed, Frihed, Fleksibilitet. Få inspiration til bedre måltidsservice til ældre (pdf - available in Danish only)

Forsyningen af fødevarer 1995-1999. Udviklingen i danskernes kost - forbrug, indkøb og vaner (pdf - available in Danish only)

Kost og fysisk aktivitet. Indsatsområder i forebyggelsen og inden for den organiserede idræt (pdf - available in Danish only)

2000

Anbefalinger for den danske institutionskost (pdf - available in Danish only)

Indkøb af kød i catering (pdf - available in Danish only)

Kød i fremtidens storkøkkener (pdf - available in Danish only)

Fakta om sous-vide -tilberedning i vakuumpose (pdf - available in Danish only)

Fødevareindkøb (pdf - available in Danish only)

1999

Markedsundersøgelse - Cerealier, del 1. Brød, industrielt fremstillet og morgen cerealier (pdf - available in Danish only)

1998

Antioxidants in fruits and vegetables (pdf - available in Danish only)

Frugt og grøntsager - anbefalinger for indtagelse (pdf - available in Danish only)

Drogelisten. Vurdering af planter, svampe og dele heraf anvendt i kosttilskud og urtete (pdf - available in Danish only)
og tillæg (pdf - available in Danish only)

1997

Mad og microorganismer nr. 1 (pdf - available in Danish only)