Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Foto: Anders Wolff
03 APR

Hurtigere og billigere corona-test på vej

Et nyt testkit udviklet med støtte fra regeringen giver håb om, at hospitalerne vil kunne udføre 10.000 corona-test om ugen.

Bioteknologi og biokemi
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
01 APR

Flere multiresistente bakterier i Europa

Det bliver stadig sværere at behandle fødevarebårne infektioner blandt europæere. Flere og flere salmonella- og campylobacterbakterier er nemlig...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
31 MAR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2019

I alt 382 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at for 10 af prø...

Foto Anders Wolff
27 MAR

DTU modtager bevillinger til corona-relateret forskning

DTU har modtaget bevillinger fra regeringen og flere fonde, blandt andet 13 mio. kr. til at forske i og udvikle et nyt diagnostisk værktøj, der kan teste patienter...

Professor Dang Duong Bang og professor Anders Wolff
19 MAR

Nye apparater til hurtig diagnosticering af coronavirus på vej

DTU og Statens Serum Institut er i gang med at udvikle nye hurtige instrumenter til on-site-diagnosticering af coronavirus. To apparater forventes klar til nødbrug...

Image: Joachim Rode
11 MAR

Nye måder at skaffe data om problematiske stoffer i fødevarer

Forskning fra DTU Fødevareinstituttet vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at generere data om problematiske stoffer i fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
04 MAR

Sommerskole med fokus på, hvordan One Health gør verden sundere

Sommerskole i Danmark giver kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Fisk. Foto: Colourbox.dk
03 MAR

Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag

En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Bax Lindhardt
02 MAR

Hvis 350 gram fisk er sundt – er 700 gram så dobbelt så sundt

Helhedsvurderinger er en ny metode, der afvejer fødevarernes positive og negative effekter på sundheden. Seniorforsker Morten Poulsen er leder af DTU Fø...

Ernæring og kostvaner
Image supplied
26 FEB

Høring: Tolerabel grænse for indtag af fire fluorerede stoffer

I en risikovurdering har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, fastsat en grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer, som...

Plantebaseret varm ret.
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Vingummibamser.
20 FEB

Danskere spiser mest usundt lørdag, får mindst motion søndag

Sammenlignet med en almindelig hverdag indtager danskere 20% flere kalorier om lørdagen og bevæger sig 20% mindre om søndagen, viser tal fra DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
18 FEB

Luftanalyser afslører oftere campylobactersmitte i kyllinger

Sandsynligheden for at opdage campylobactersmitte i en kyllingeflok er firedoblet med en metode udviklet i et EU-projekt ledet af forskere fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Bakterievirus (bakteriofager) i færd med at angribe en bakterie. Billede taget af Dr Graham Beards.
13 FEB

Fund af kæmpevirus rokker ved opfattelsen af biologisk liv

Et internationalt forskerhold med deltagelse fra DTU har fundet verdens største bakteriofag-genomer, og det udfordrer vores betragtninger om biologisk liv. Arbejdet...

Gener og genomer Biologiske systemer
Photo: Colourbox.com
10 FEB

Arvtager til global resistensovervågning via spildevand søges

DTU-professor efterlyser i tidsskriftet Science nogle til at videreføre en global overvågning af antibiotikaresistente bakterier og smitsomme sygdomme via...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
04 FEB

EFSA byder velkommen til 11 åbne panelmøder i 2020

I år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
29 JAN

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2019

I alt 542 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at 12 prøver...

Corynebacterium glutamicum. Foto: www.biology101.org
23 JAN

Bakterier gør sukker fra mælk seks gange så sødt

Forskere på DTU har fundet en måde at omdanne mælkesukker i mejerirestprodukter til en sukkersirup, der er seks gange så sød som mæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/Nyheder.aspx?guid=%7B77372ADF-7595-4D78-941A-EE8F2184B8FD%7D
10 APRIL 2020