Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
19 AUG

Workshops om blockchain i fødevarebranchen

Danske fødevarevirksomheder kan på to gratis workshops få mere viden om, hvordan blockchain kan hjælpe til at dokumentere danske fødevarers vej fra jord til bord samt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
15 AUG

Sæt kryds i kalenderen til seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 15. november 2019 holder årets seminar i anledning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 AUG

Viden til at reducere klimabelastning fra okse- og kalvekød

Samarbejde mellem forskere, fødevareerhverv og myndigheder er nødvendigt for at reducere klimabelastningen, og forskningsbaseret viden er nødvendig for at beslutte, hvor...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
13 AUG

Stadig sund fornuft at spise Nøglehulsmærket mad

Ved at vælge Nøglehulsmærkede produkter, når det er muligt, bliver den gennemsnitlige danske kost betydeligt rigere på fuldkorn og væsentligt fattigere på salt og mættet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
07 AUG

Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 7. oktober 2019, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
05 AUG

Pointer fra EFSA-konference samlet

En særudgave af EFSA Journal opsummerer den viden og de pointer, som blev præsenteret på EFSA’s tredje videnskabelige konference.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
31 JUL

Fødevarer vi kan stole på

Fødevarer kan indeholde stoffer, som kan skade sundheden. DTU Fødevareinstituttet vurderer risici i hele jord til bord-kæden for at sikre fødevaresikkerheden, så hverken...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
25 JUL

EFSA identificerer det næste årtis vigtigste forskningsbehov

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har fremlagt en liste over, hvor der er størst behov for yderligere forskning for at sikre den bedste fødevaresikkerhedslovgivning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
24 JUL

Pas på madbakterierne i sommervarmen

50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød. Det reelle antal patienter kan være langt højere. Fødevarestyrelsen opfordrer til at huske køkkenhygiejnen...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
17 JUL

Ikke kun drøvtyggere kan spise græs

Juicen fra græs rummer protein, som i koncentreret form er en ny ingrediens med potentiale til at blive et vigtigt alternativ til de proteiner, der især kommer fra kød...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Innovation og produktudvikling

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/Nyheder.aspx?guid=%7B77372ADF-7595-4D78-941A-EE8F2184B8FD%7D
20 AUGUST 2019