Photo: Colourbox.com

Skyl salat og krydderurter for at reducere antallet af bakterier

torsdag 23 jan 14
|
Ved at skylle salat og krydderurter er det muligt at fjerne op til 80% af de bakterier, som ellers kan gøre forbrugerne syge, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted. Rådet fra Fødevarestyrelsen er derfor: Spis masser af frugt og grønt – men skyl det først.

Hvert år er grønt og frugt forurenet med sygdomsbakterier og virus skyld i syge forbrugere. I 2010-2012 er 7 sygdomsudbrud registret med ca. 500 syge personer af sygdomsfremkaldende bakterier og 13 sygdomsudbrud med ca. 300 syge af virus i frugt – primært frosne hindbær.

DTU Fødevareinstituttet har sammen med Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted undersøgt effekten af at skylle salat og krydderurter i køkkenet ved brug af almindeligt vand. Resultaterne viser, at det er muligt at reducere forekomsten af bakterier på salat og krydderurter  med 70-80% ved at skylle grøntsagerne grundigt.

Fødevarestyrelsen opfordrer stadig forbrugerne til at spise masser af frugt og grønt, men at huske at skylle det for at reducere risikoen for at blive syg.

Læs mere  

Læs mere om Fødevarestyrelsens kampagne om at huske at skylle salat og krydderurter på Fødevarestyrelsens website. Find også her en rapport om effekten på indholdet af bakterier på salat og krydderurter ved skylning, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til at udarbejde.