Photo: Colourbox.com

Viden om ernæring og kostvaner på menuen

onsdag 23 mar 16
|

Kontakt

Ellen Trolle
Seniorforsker
DTU Fødevareinstituttet
35 88 74 21

I mere end 30 år har DTU Fødevareinstituttet kortlagt udviklingen i danskernes kostvaner og kostens indhold af næringsstoffer. Viden om ernæring og kostvaner er vigtig for at fremme sunde kostvaner og forebygge kostrelaterede sygdomme. Gå på opdagelse i DTU Fødevareinstituttets temasite om ernæring og kostvaner og lær mere om forskningen på området.

DTU Fødevareinstituttet har i mere end 30 år fulgt udviklingen i danskernes kost- og aktivitetsvaner samt studeret madens indhold af næringsstoffer. Viden om ernæring og kostvaner er vigtig for at fremme sunde kostvaner og forebygge kostrelaterede sygdomme.

Til det formål arbejder instituttet bredt med studier af næringsstoffer og andre sundhedsfremmende stoffer i kosten, vedligeholder data om kostens indhold af næringsstoffer, gennemfører store nationale undersøgelser af danskernes kostvaner, fysiske aktivitet og overvægt samt måler effekten af strategier til at fremme sunde kostvaner.

Den viden bruger blandt andre myndighederne til at udfærdige de officielle kostråd, målrette sundheds- og ernæringsoplysningskampagner til befolkningen og som basis for berigelsesprogrammer for visse næringsstoffer.

DTU Fødevareinstituttets ekspertise på området bliver også udnyttet til at gøre det nemmere og mere fristende for den enkelte at leve sundt ved at gøre velsmagende og sundere mad mere tilgængeligt på arbejdspladser samt i skoler og dagsinstitutioner.

Læs mere

Gå på opdagelse i DTU Fødevareinstituttets temasite om ernæring og kostvaner og læs mere om instituttets aktiviteter og forskningsresultater på området.

På instituttets website kan du også finde temasites om antibiotikaresistens, kemikaliepåvirkninger, risikovurdering samt sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Flere vil med tiden blive føjet til.

Så du gerne andre temaer foldet ud på www.food.dtu.dk, kan du udfylde denne formular.

https://www.food.dtu.dk/nyheder/nyt-om-os/Nyhed?id=%7BB817B39A-F33B-4D7C-A6DA-1A7BA650CCFC%7D
28 MARTS 2020