Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
15 AUG

Reservér datoen til årets seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet den 15. november 2018 holder...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 AUG

Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2018, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 AUG

Lær om brugen af nanoteknologi i fødevarefremstillingen

En ny video fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, viser, hvordan viden om ingrediensers nanostrukturer bliver brugt til at udvikle nye og sunde fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Nanopartikler
25 JUL

Hjemmelavet gelérand skyld i botulismeudbrud

Det var en hjemmelavet gelérand, der i juni 2018 gav ni personer den alvorlige sygdom botulisme, viser undersøgelser foretaget af Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
24 JUL

Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel

Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tværfaglighed. På kurset underviser bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
18 JUL

Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt, økologisk dyrefoder.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
09 JUL

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2018

Kun ét af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 JUL

Europæiske listeriainfektioner mistænkt fra frosne, ungarske grøntsager

Frosne majskerner og andre frosne grøntsager er ifølge den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, den sandsynlige kilde til et europæisk listeriaudbrud, som bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
05 JUL

Stor tidsbesparelse i udviklingen af hudplejeprodukter

Hudplejeproducenter kan med en ny metode fra DTU Fødevareinstituttet forudsige holdbarheden af deres produkter på bare én måned i stedet for et halvt år som nu.

Bioteknologi og biokemi
02 JUL

Blanding af pesticider giver lavere fødselsvægt hos rotter

Hvis drægtige rotter får en blanding af pesticider i doser, som hver især ikke er skadelige, risikerer de at få afkom med nedsat fødselsvægt, viser studier fra DTU...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/nyheder
16 AUGUST 2018