Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
23 MAJ

LED-lamper skal give bedre velfærd i svinestaldene

Specialudviklede LED-lamper, der giver svin en ekstra dosis D-vitamin, skal mindske dødeligheden hos pattegrisene og forbedre søernes velfærd i drægtighedsperioden, hvilket...

Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
19 MAJ

“Øl er jo polyteknik”

Stifteren af DTU Bryghus hedder Preben Bøje Hansen, han er 61 år og stadig i fuldt sving med at udvikle den ædle kunst at brygge øl.

Fødevarer, fisk og landbrug
03 MAJ

Højrisiko overvægt vejer tungt hos 55-75-årige danskere

En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet blandt 55-75-årige danskere viser, at såkaldt højrisiko overvægt er den mest udbredte risikofaktor i aldersgruppen. Den type...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
02 MAJ

Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Ingen pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 84.000 fødevarer, som har været igennem EU-landenes pesticidkontrol i 2015. Kun i knap 3% af prøverne er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
27 APR

Arrangører af internationalt tang symposium høster hæder

Arbejdet med at samle verdens førende forskere og erhvervsfolk til et tang symposium i København har gjort DTU Fødevareinstituttet fortjent til prisen som årets kongresvært...

Fødevarer, fisk og landbrug
18 APR

Første arbejdsdag i DTU’s største nybyggeri

Nu tager medarbejdere fra DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet DTU’s hidtil største nybyggeri i brug.

06 APR

Invitation til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning fredag den 5. maj 2017. Ioannis S. Chronakis vil tale om baggrund, status...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
05 APR

DTU Fødevareinstituttet er lukket dagene før påske

DTU Fødevareinstituttet flytter og er derfor lukket fra mandag den 10. til og med onsdag den 12. april 2017. Instituttet flytter i uge 15 alle kontorarbejdspladser fra...

Fødevarer, fisk og landbrug
30 MAR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2016

Af alle prøver af fødevarer, som er analyseret for sprøjterester i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 4. kvartal...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 MAR

Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder

Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/nyheder
25 MAJ 2017