Nyt fra EFSA

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
15 MAJ

Vurdering af det højeste D-vitaminindtag spædbørn kan tåle

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt en videnskabelig vurdering af den øvre tolerable grænse for spædbørns indtag af D-vitamin til høring med svarfrist...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
02 MAJ

Nordiske anbefalinger for fluorstoffer i fødevareemballage

DTU Fødevareinstituttet har sammenfattet anbefalinger fra de nordiske lande for risikohåndtering af fluorerede stoffer i fødevareemballage af pap og papir.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
27 MAR

Deltag online i EFSA’s møder om bl.a. foderstoffer

Online observatører kan tilmelde sig den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA’s åbne møder i det videnskabelige panel for foderstoffer og i den videnskabelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 MAR

Brug for bedre data i kampen mod listeriabakterier

Der er brug for bedre europæiske data om forekomsten af listeriabakterien i spiseklare fødevarer samt større viden i hele fødevarekæden om sundhedsrisikoen for sårbare...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
27 FEB

Kom til åbne møder i EFSA’s paneler for GMO og pesticider

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer observatører til at overvære møder i de videnskabelige paneler for genmodificerede organismer, GMO, og for...

06 FEB

Arbejdsgrupper spotter fremtidens fødevareproblemer

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har nedsat arbejdsgrupper på tværs af lande og organisationer til at identificere mulige problemer, der kan udgøre en...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
11 JAN

Antallet af salmonellatilfælde falder ikke længere i EU

Antallet af salmonellainfektioner i Europa er faldet i flere år, men er nu stagneret. Campylobacter er dog stadig den fødevarebårne bakterie, der gør flest europæere...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
04 JAN

Deltag i EFSA's åbne møder

Interesserede observatører kan i løbet af 2018 deltage i 12 åbne møder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2017
04 DEC

Deltag i europæisk program for risikovurderinger

Ansøg om at deltage i EFSA’s fellowship-program for at styrke evnen til at udarbejde robuste og forskningsbaserede risikovurderinger.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 NOV

Risikovurderinger i går, i dag og i morgen

Symposium samler 300 deltagere for at stille skarpt på datidens, nutidens og fremtidens udfordringer for risikovurderinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
http://www.food.dtu.dk/nyheder/nyt-fra-efsa
22 MAJ 2018