Fødevaresikkerhed

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
15 MAJ

Vurdering af det højeste D-vitaminindtag spædbørn kan tåle

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt en videnskabelig vurdering af den øvre tolerable grænse for spædbørns indtag af D-vitamin til høring med svarfrist...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
02 MAJ

Nordiske anbefalinger for fluorstoffer i fødevareemballage

DTU Fødevareinstituttet har sammenfattet anbefalinger fra de nordiske lande for risikohåndtering af fluorerede stoffer i fødevareemballage af pap og papir.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 APR

Baggrundsniveau for total organisk fluor i fødevareemballage

Forskere fra DTU har fastsat baggrundsniveauet af total organisk fluor i fødevarekontaktmaterialer af pap og papir samt justeret den metode, virksomheder bruger til at...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
03 APR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2017

Kun én af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2017, er af DTU Fødevareinstituttet vurderet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
27 MAR

Deltag online i EFSA’s møder om bl.a. foderstoffer

Online observatører kan tilmelde sig den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA’s åbne møder i det videnskabelige panel for foderstoffer og i den videnskabelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
26 MAR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
22 MAR

Campylobacter handlingsplan bygger på forskningsbaseret rådgivning fra DTU

En ny plan for, hvordan færre danskere får en campylobacterinfektion, bygger blandt andet på forskning og rådgivning fra DTU Fødevareinstituttet.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
http://www.food.dtu.dk/nyheder/foedevaresikkerhed
22 MAJ 2018