Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
19 JAN

Flere voksne i Norden spiser usundt

Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
11 JAN

Opfindsomhed og omtanke gør skolemad sundere

Opfindsomhed og omtanke er nogle af de ingredienser, der kan give sortimentet i skolers madordning et sundhedsmæssigt løft. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
05 JAN

Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet

Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi
04 JAN

Rekord mange listeria-dødsfald i Europa

Selvom antallet af registrerede listeriainfektioner i Europa er stagneret, har bakterien forårsaget rekord mange dødsfald i 2015. Det viser den årlige EU-rapport for 2015...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2016
21 DEC

Fødevareallergi skal forebygges og behandles

I dag er det ikke muligt at forebygge eller behandle fødevareallergi. Det vil et nyt projekt nu forsøge at ændre på og dermed øge livskvaliteten for allergikere verden...

20 DEC

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2016

Af de prøver af frugt, grøntsager og korn, som er analyseret for sprøjterester i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Christine Nellemann, institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet; Niels Tækker Foged, institutdirektør, DTU Veterinærinstituttet og Fritz W. Köster, institutdirektør, DTU Aqua fik hver overrakt en nøgle af bygherrechef på DTU Claus Møller Rasmussen. Foto: Thorkild Christensen.
16 DEC

DTU’s nye kronjuvel

DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet har netop fået overdraget nøglerne til deres nye hus på Lyngby Campus. Institutterne forventes at flytte ind...

Bioteknologi og biokemi
16 DEC

Ny version af håndbog for fagfolk til brug i kostplanlægning

En håndbog, som omsætter de officielle kostanbefalinger til konkrete råd, opskrifter og kostforslag, er blevet opdateret. Bogen er et praktisk online opslagsværk til brug...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
15 DEC

Mere grønt og mindre salt gør kantinemåltider sundere

Mængden af frugt og grønt, som kantinegæster på landets arbejdspladser lægger på deres frokosttallerkner, er vokset i løbet af ti år. Ændringen har været med til at reducere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
13 DEC

Flere og bedre ingredienser til krævende forbrugere

Nye grupper af købedygtige forbrugere øger behovet for bæredygtige og klimavenlige ingredienser, der gør maden bedre og mere holdbar. Forskning, uddannelse og innovation...

Fødevarer, fisk og landbrug

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/Nyheder.aspx?guid=%7B69BC60F6-93E4-42EA-926C-ED530FC84E54%7D
22 JANUAR 2017