Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
14 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2017

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 1. kvartal 2017, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 AUG

Samlet viden på vej om ti veterinære lægemidler

En toksikolog fra DTU Fødevareinstituttet er udpeget af FN’s Verdenssundhedsorganisation, WHO, til at sidde med ved bordet, når en gruppe fødevaresikkerhedseksperter til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 AUG

Lær om helgenomsekventering – helt gratis

Med bare nogle få klik med musen kan studerende i hele verden få adgang til et gratis onlinekursus om helgenomsekventering – en metode som hurtigt og relativt billigt...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug
27 JUL

Overskudsbrød bliver til bæredygtig pasta

En idé udviklet af studerende på DTU forvandler letfordærveligt, daggammelt overskudsbrød til langtidsholdbar, bæredygtig pasta. Idéen er udviklet for Det Runde Bord...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
13 JUL

Helhedsvurderinger på dagsordenen i Europa

Et europæisk ekspertnetværk vil videreudvikle og udbrede brugen af helhedsvurderinger til at bedømme, om en fødevare overordnet set er god eller dårlig for folks sundhed...

Fødevarer, fisk og landbrug
06 JUL

Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose i Danmark beregnet

Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose – en infektion der overføres fra mor til foster – er stor per tilfælde. Kun relativt få tilfælde af sygdommen forekommer dog hvert...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 JUN

Campylobacter skyld i flest fødevarebårne infektioner i Danmark

Campylobacter er skyld i mere end 4.600 fødevarebårne infektioner og er således fortsat den hyppigste årsag til fødevareoverførte sygdomme i Danmark. Det viser den årlige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
22 JUN

Forskere og forretningsfolk får iværksætteridéer til at vokse

Iværksættere i hovedstadsområdet får i et nyt projekt hjælp til at sætte fut i deres forretningsidé indenfor fødevarer eller fødevareteknologi. I projektet hjælper forskere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
21 JUN

Åbent møde i EFSA’s panel for pesticider

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for pesticider. Invitationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 JUN

Få indblik i din krop og hjælp med at forbedre kostundersøgelser

DTU Fødevareinstituttet efterlyser deltagere til en undersøgelse, der skal forbedre den måde, data bliver indsamlet på i de nationale undersøgelser af danskernes kost...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet