Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
26 MAJ

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2015

Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 4. kvartal 2015, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
23 MAJ

Observatører velkomne til møde i EFSA’s panel for pesticider

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for pesticider. Invitationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
18 MAJ

Fransk krølsalat smittede 400 danskere med roskildesyge

Det var fransk krølsalat, som i starten af april gav mere end 400 danskere roskildesyge. Efterforskningen af sygdomsudbruddet er sket i regi af Den Centrale Udbrudsgruppe...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
17 MAJ

Oplev EFSA’s videnskabelige panel for ernæring i aktion

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for ernæring. Invitationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
12 MAJ

Succes med mere økologi i de offentlige køkkener

En statsstøttet ordning rettet mod at hjælpe offentlige køkkener med at gennemføre en økologiomlægning har løftet brugen af økologiske råvarer betydeligt. Blandt mere...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
11 MAJ

Invitation til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og perspektiver inden...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
04 MAJ

Europæiske data for fødevareindtag og kemiske forureninger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort data for, hvad europæerne spiser såvel som tal for forskellige kemiske forureninger i fødevarer på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
02 MAJ

EFSA vurderer igen bisphenol A’s påvirkning af immunforsvaret

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vil vurdere nye forskningsresultater fra Holland, som viser, at bisphenol A kan skade immunforsvarets udvikling hos rotter...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
29 APR

Computere skal afsløre flere hormonforstyrrende kemikalier

Forskere på DTU Fødevareinstituttet arbejder på at udvikle computermodeller til at forudsige hvilke af de mange kemikalier i vores kost, miljø og forbrugerprodukter, der...

Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning

Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/Nyheder.aspx?guid=%7B69BC60F6-93E4-42EA-926C-ED530FC84E54%7D
27 MAJ 2016