Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
28 MAR

Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder

Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
24 MAR

Værktøj beregner hurtigt og nemt fødevarers varedeklarationer

Et gratis værktøj udviklet på DTU Fødevareinstituttet kan hjælpe fødevarevirksomheder med hurtigt og nemt at beregne de oplysninger, der skal stå på en fødevares varedeklaration...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 MAR

Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden

Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre sukker. Indtaget af søde...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
21 MAR

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

En ny metode udviklet på DTU Fødevareinstituttet halverer den tid, det tager slagterier at teste for sygdomsfremkaldende salmonellabakterier i svinekød. Testen kan spare...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 MAR

”Rejsegilde” for ansatte og tidligere ansatte i Mørkhøj

DTU Fødevareinstituttet flytter fra Mørkhøj til DTU Lyngby Campus til nye laboratoriefaciliteter i løbet af de kommende måneder. Alle ansatte og tidligere ansatte er derfor...

Fødevarer, fisk og landbrug
08 MAR

Danskerne ved mere om resistente bakterier end andre i EU

Danskere ved mere end mange andre europæere om antibiotikaresistente bakterier, og hvorfor de udgør en trussel mod menneskers sundhed. Det viser en undersøgelse fra den...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
06 MAR

Næringsindhold i svinekød stort set uændret

Danske svin i dag er gennemsnitligt 13% større ved slagtning end for 20 år siden, men næringsindholdet i svinekødsudskæringer er stort set uændret. Det viser en undersøgelse...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
03 MAR

Ingredienser – en diskret succeshistorie

Med 14 pct. af verdensmarkedet og en omsætning på op mod 35 mia. har dansk ingrediensindustri forholdsvis ubemærket udviklet sig til en sværvægter. Samtidig tegner der...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer Enzymer og proteiner
02 MAR

DTU-aktie i at EU stempler fire stoffer som hormonforstyrrende

På dansk forslag har EU i februar 2017 besluttet at anerkende, at fire phthalater er hormonforstyrrende for mennesker. DTU Fødevareinstituttet har bidraget med en væsentlig...

Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
28 FEB

Høj grad af antibiotikaresistens i bakterier i EU

En høj grad af resistens overfor gængse antibiotikatyper er fundet blandt bakterier i både mennesker og dyr i Europa. En rapport med nye EU-tal understreger, at antibiotikaresistens...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet