Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
14 NOV

Ingen grund til at anbefale glutenfattig kost til alle

Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller gluten intolerance...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
11 NOV

Blomster i mad populært, men sikkerheden er dårligt belyst

En undersøgelse af 23 blomster anvendt i madlavning viser, at der ikke er nok viden til at sætte en grænse for, hvor mange man uden problemer kan spise, vurderer DTU...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 NOV

Næsten alle fødevarer i Danmark overholder pesticidreglerne

Godt halvdelen af de 2.009 fødevareprøver, som i 2017 er testet i den danske pesticidkontrol, er helt fri for sporbare sprøjterester.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 NOV

DTU har åbnet innovationslegeplads for fødevarer

DTU har åbnet en 300 m2 stor innovationslegeplads, hvor studerende, forskere og virksomheder kan afprøve gode idéer inden for fødevareområdet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
06 NOV

Overvær møde i EFSA’s Videnskabelige Komité

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i den Videnskabelige Komité den 21.22. november...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 NOV

Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens

Der vil blandt andet blive delt erfaringer fra dannelsen af antibiotikaråd i Danmark samt stillet skarpt på antibiotikaforbrug til produktionsdyr set med forbruger-, producent...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
31 OKT

Ni ”nye” hormonforstyrrende stoffer identificeret

Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 OKT

Pris for ekstraordinær indsats i studie af tarmbakterier

Postdoc Martin Laursen fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget en Young Researcher Award fra DTU for sit arbejde med at studere tarmens mangfoldige bakteriesammensætning...

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner
29 OKT

DTU og NIRAS indgår strategisk samarbejdsaftale

DTU indgår en aftale om et strategisk partnerskab med den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS med særligt fokus på fødevare- og procesteknologi, infrastruktur og transport...

25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/Nyheder.aspx?guid=%7B69BC60F6-93E4-42EA-926C-ED530FC84E54%7D
15 NOVEMBER 2018