Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
11 APR

Råd til gravide om at undgå ingefærshots

Fødevarestyrelsen råder gravide fra at indtage ingefærshots. En risikovurdering fra DTU viser nemlig, at et stort ingefærindtag muligvis øger gravides risiko for abort...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
10 APR

Tænketank går ind i kampen mod madspild

Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektør ved DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug
09 APR

Harmoniseret tilgang til risikovurdering af kemikalieblandinger

EFSA’s risikovurderinger skal via en harmoneret tilgang tage højde for de potentielle risici for kombinationseffekter, som mennesker og dyr kan være udsat for, når de...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
03 APR

Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler, viser tal fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
28 MAR

One Health overvågningsinitiativer skal inspirere til handling

Erfaringer fra ti lande med samarbejde på tværs af sektorer i overvågningen af bakterier, der kan smitte mellem dyr og mennesker, er samlet i et katalog, som andre lande...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
21 MAR

Hør om global sygdomsovervågning på WHO-webinar

Hvordan analyser af spildevand kan bruges til at overvåge forekomsten af antibiotikaresistens og smitsomme sygdomme i hele verden, kan du høre mere om på et webinar den...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
15 MAR

Listeriaudbrud forårsaget af koldrøgede fiskeprodukter fra Estland

Importerede, koldrøgede fiskeprodukter er kilden til et langvarigt listeriaudbrud, som siden 2016 har gjort ni syge. Det viser udbrudseftersporing fra Statens Serum Institut...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 MAR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2018

Ingen af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
11 MAR

Bæredygtig øl brygget på overskudsris

Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/Nyheder.aspx?guid=%7B2643AB62-156B-403F-89B5-C806F2F6B2C9%7D
20 APRIL 2019