Photo: Mikkel Ramsbøl

Forskningsgruppen for Kemisk Fødevareanalyse

Gruppens forskningsfokus er at kombinere detaljerede, men ofte komplekse kemiske analyser baseret på massespektrometri med de nyeste eksponentielle teknologier og informatik til at udvikle:

  • effektive, robuste og skalérbare metoder til overvågning og kontrol af fødevarer
  • screeningsanalyser til opdagelse af nye risici, afsløring af svindel og bestemmelse af autenticitet
  • en ambitiøs metabolomics platform til studier af effekter af kemiske stoffer i kosten.

Særlige strategiske aktiviteter er udvikling af metoder til at bestemme migrationen af stoffer fra fødevarekontaktmaterialer samt effektive metoder til brug af nøjagtig massespektrometri til fødevarekontrol i screeningsanalyser og til metabolomics.

Kontakt

Jørn Smedsgaard
Professor, forskningsgruppeleder
DTU Fødevareinstituttet
35 88 74 59

Følg instituttet på:

    
http://www.food.dtu.dk/forskning/kemisk-foedevareanalyse
20 FEBRUAR 2017