Photo: National Food Institutem Technical University of Denmark

Forskningsgruppen for Fødevareproduktionsteknologi

Gruppens fokus er at opnå en dybere mekanistisk, primært fysisk og kemisk, forståelse af fødevareproduktion. Det understøttes af matematisk modellering og anvendelse af avancerede metoder til overvågning af fødevareproduktionssystemer - lige fra enkelte enhedsoperationer til drift af komplekse produktionslinjer og distributionssystemer.

Gruppens mål er at udvikle ny, banebrydende viden om principper for industriel fødevareproduktion og etablering af ny teknologi på området. Forskningen vil gøre det muligt for fødevareproducenter at producere og distribuere sund, sikker og ressourcemæssigt omkostningseffektive fødevarer af høj kvalitet med minimalt spild. Det arbejde er afgørende for at opfylde de stigende krav til fødevareforsyningen fra verdens hastigt voksende befolkning og den verdensomspændende urbanisering.

Kontakt

Flemming Jessen
Seniorforsker
DTU Fødevareinstituttet
45 25 25 49

Følg instituttet på:

    
http://www.food.dtu.dk/forskning/foedevareproduktionsteknologi
29 JUNI 2017