Mikrobiel Bioteknologi og Bioraffinering

Forskningsgruppen for Mikrobiel Bioteknologi og Bioraffinering forbedrer effektivitet og kvalitet i bryggeri- og mejeriprocesser og udnytter industrielle sidestrømme i produktion af fødevare- og foderingredienser, biokemikalier og biobrændstof for at sikre en bæredygtig fødevareproduktion.

DK: Mælkesyrebakterier. Foto: Ramona Valentina Mateiu | EN:  Lactic acid bacteria. Photo: Ramona Valentina Mateiu

Gruppen er dedikeret til såvel anvendt forskning som grundforskning med henblik på etablering af grundlag for effektiv biokonvertering af en bred vifte af bæredygtige råmaterialer. Gruppens fokus dækker hele værdikæden fra råvarer, bioteknologisk udvikling af effektive mikroorganismer, fermentering og produktforædling


Vigtige mål er de kommende år, at:

  • fremme bæredygtig fødevareproduktion gennem udvikling af mikrobielle processer til produktion af protein af høj kvalitet
       
  • fremme bæredygtig produktion af ingredienser til foder og fødevarer, biokemikalier og bioenergi
       
  • forstå og udvikle nye biologiske processer til udvikling af udvalgte dele af værdikæden for øl og fødevareproduktion.

Kontakt

Peter Ruhdal Jensen

Peter Ruhdal Jensen Professor, forskningsgruppeleder Mobil: 20855601