Publikationer

Publikationer fra DTU Fødevareinstituttet

2016

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2015 (pdf)

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2014 (pdf)

Rapport: Mechanisms behind cancer risks associated with consumption of red and processed meat (pdf)

Rapport: The 1st EURL-AR Proficiency Test on selective isolation of E. coli with presumptive ESBL or AmpC phenotypes from meat or caecal samples, 2015 (pdf)

Rapport: The 18th Proficiency Testing – Enterococci, staphylococci and E. coli, 2015 (pdf)

Rapport: The 19th Proficiency Testing – Salmonella, Campylobacter and genotypic characterisation, 2015 (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Developmental toxicity effects in rats after mixed exposure to environmentally relevant endocrine disrupting chemicals, with focus on effects in females (pdf). 

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 4. kvartal 2015: Pesticider i kosten (pdf)

E-artikel: Vitaminer i 100 år (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Recipient Determinants Affecting Conjugational Promiscuity in Enterobacteriaceae (pdf)

Rapport: Madlavning, måltider og sammenhæng med kostens ernæringsmæssige kvalitet (pdf) 

Pjece: Cøliaki og mad uden gluten (pdf)

Rapport: Effekten af stegetid og -temperatur på kvaliteten af spiseolier (pdf) 

Rapport: The procifiency test (pilot) report of the Global Microbial Identifier (GMI) initiative, year 2014 (pdf) 

E-artikel: De fleste får nok vitaminer og mineraler fra kosten alene (pdf)

Rapport: Køds rolle i kosten (pdf)

Rapport: Omlægning til økologi - hvad koster det? (pdf)

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 3. kvartal 2015: Pesticider i kosten (pdf)

E-artikel: Danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive (pdf)

Rapport: Human risiko ved spredning af svine-MRSA fra staldmiljøet (pdf)

Rapport: Human risiko for infektioner med E. coli ESBL og CPE fra fødevarer (pdf)

Rapport: Clostridium difficile – A possible zoonotic link (pdf)

2015

Rapport: Report Proficiency Test on pesticide residues in maize flour (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Chemical identification of contaminants in paper and board food contact materials (pdf)

Ph.d.-afhandling: Common genetic variations in the CYP2R1 and GC genes are determinants of vitamin D status in Danes (pdf) 

Rapport: Næringsdeklarationer og tolerancer - undersøgelse af udvalgte færdigpakkede fødevarer (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2014 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf) 

Rapport:  Nøglehulsmærkets betydning for produktudvikling (pdf). 

Rapport: Chemical contaminants 2012-2013 (pdf) 

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 2. kvartal 2015: Pesticider i kosten (pdf)

Rapport: DANMAP 2014 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf) og Web Annex (pdf) og DDAD Description (pdf)

E-artikel: Flere overvægtige danske kvinder (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten 1. kvartal 2015: Pesticider i kosten (pdf) 

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 1.-4. kvartal 2014: Pesticider i kosten (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Molecular Diagnostics of Foodborne Pathogens (pdf)

Rapport: Report on Collaborative Trial: FoodStuffs - Determination of Inorganic Arsenic in Food of Marine and Plant Origin (pdf)

Notat: Forslag til grænseværdi for indhold af totalt organisk fluor i papir og pap fødevareemballage (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2014 (pdf)

E-artikel: Populære retter til danskernes aftensmad (pdf)

Rapport: Pilotprojekt for udvikling af fiskeri af strandkrabber til foderproduktion (pdf)

Ph.d.-afhandling: Integrative Systems Biology Applied to Toxicology (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Early life microbiota, neonatal immune maturation and hematopoiesis (pdf)

Notat: Mænds måltidsvaner, viden om og holdninger til at spise sundt i forhold til uddannelse 2011-2013 (pdf). 

Rapport: The 16th EURL-AR Proficiency Test - Enterococci, Staphylococci and E. coli 2014 (pdf)

Rapport: The 17th EURL-AR Proficiency Test Salmonella, Campylobacter and genotypic characterisation 2014 (pdf) 

Rapport: Analysis of primary aromatic amines (PAA) in black nylon kitchenware 2014 (pdf)

Rapport: Helhedssyn på nødder – en risk-benefit vurdering (pdf). 

Rapport: Ernæringsmæssig kvalitet af mad i skolefritidsordninger (pdf)

Rapport: Salt og sundhed (pdf) 

Pjece: Cocktail: Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter i fødevarer (pdf).

Rapport: Danskernes kostvaner 2011-2013 (pdf). 

Rapport: Potentiel effekt af at spise Nøglehulsmærkede produkter – fokus på indtag af næringsstoffer og fuldkorn (pdf).

Rapport: Evaluation of EFSA’s new Scientific Opinion on Bisphenol A (pdf)

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2013 (pdf). 

Rapport: Ringtest for identifikation og resistensbestemmelse af mastitispatogener 2014 (pdf) 

Rapport: Risikorangering af sygdomsfremkaldende mikroorganismer i frisk frugt og grønt (pdf)

2014

Ph.d.-afhandling: Effect of gut microbiota on intestinal integrity (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Whole Genome Epidemiological Typing of Salmonella (pdf)

Ph.d.-afhandling: Elucidating Flux Regulation of the Fermentation Modes of Lactococcus lactis: A Multilevel Study (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Formulation and validation of applied engineering equations for heat transfer processes in the food industry (pdf) 

E-artiklen: Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke (pdf)

Rapport: Proficiency Test on incurred and spiked pesticides in wheat (pdf)

Rapport: Energidrikke i Danmark. Undersøgelse af indtaget blandt 10-35-årige (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2013 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Rapport: DANMAP 2013 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf)

Ph.d.-afhandling: Discovery and characterization of novel bioactive peptides from manrine secondary products (pdf)

Ph.d.-afhandling: N-nitrosamines in processed meat products – analysis, occurrence, formation, mitigation and exposure (pdf)

E-artikel: Nøglehullet på spisesteder – erfaringer fra certificerede spisesteder (pdf)

Ph.d.-afhandling: Characterization of methicillin-resistant Staphylococcus aureus Sequence Type 398 (pdf)

Ph.d.-afhandling: A multi-country approach for attributing human salmonellosis to animal reservoirs: Global perspectives and application of surveillance data from the European Union(pdf)

Rapport: Pesticider i frugt og grøntsager 2008-2012. Rangordning af frugt og grøntsager (pdf)

Rapport: Supplement til rapporten Pesticider i frugt og grøntsager 2008-2012. Rangordning af frugt og grøntsager (pdf)

Rapport: Report of the 5th External Quality Assurance System on Identification and Typing of Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA), 2013 (pdf)

Rapport: The 14th EURL-AR Proficiency Test – enterococci, staphylococci and E. coli 2013 (pdf)

Rapport: The 15th EURL-AR Proficiency Test - SalmonellaCampylobacter and genotypic characterization 2013 (pdf)

Lovgivning: Commission implementing decision of November 2013, on the monitoring and reporting of antimicrobial resistance in zoonotic and commensal bacteria (pdf)

Rapport: Madspild i forbindelse med økologiomlægning i offentlige køkkener (pdf)

Rapport: Practical Use of Nitrate and Basis for Dosage in the Manufacture of Meat Products (pdf)

E-artikel: Danskernes kost- og aktivitetsvaner under lup (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2013 (pdf)

Rapport: Report on Proficiency Test on incurred and spiked pesticides in feed (pdf)

E-artikel: Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013 (pdf)

Ph.d.-afhandling: Impact of food environmental factors related to fermented sausages on Salmonella stress and virulence response (pdf)

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 4. kvartal 2013: Pesticider i kosten (pdf)

E-artikel: Danskernes forbrug af kosttilskud (pdf).

E-artikel: Social ulighed i overvægt blandt børn (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2012 (pdf)

2013

Ph.d.-afhandling: Accuracy of 11-year-olds selfreported school lunch consumption (pdf)

Rapport: Pesticide Residues - Results from the period 2004-2011 (pdf)

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 3. kvartal 2013: Pesticider i kosten (pdf)

Rapport: Danskernes kostvaner. Spæd- og småbørn 2006-2007 (pdf)

Rapport: Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse 2005-2008 (pdf)

E-artikel: Kundernes adfærd og indtag på en fastfoodrestaurant – resultater fra et eksperimentelt forsøg (pdf)

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 2. kvartal 2013: Pesticider i kosten (pdf)
Filer er ændret den 15. november på grund af fejl i beregning.

Rapport: Per and polyfluorinated substances in the Nordic Countries (pdf)

Rapport: Chemical contaminants 2004-2011 (pdf)

Rapport: Fødevareemballager af trykt papir og pap. Udvikling og validering af analysekoncept (pdf)

Artikel: Spar energi med ambient køling inden frysning (pdf)

Rapport: Epichlorhydrin og Bisphenol A i matkontaktmaterialer af epoxylakeret metal og/eller af plast (pdf)

Replik: Tang med omtanke (pdf)

Rapport: Evidensgrundlaget for danske råd om kost og fysisk aktivitet (pdf)

Rapport: Report of the 4th External Quality Assurance System on Isolation, Identification and Typing of Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) from Swab Samples, year 2012 (pdf)

Rapport: The 13th EURL-AR Proficiency Test – Salmonella, Campylobacter and genotypic characterization 2012 (pdf)

Rapport: The 12th EURL-AR Proficiency Test – enterococci, staphylococci and E. coli 2012 (pdf)

Rapport: Danmap 2012 (pdf) og webannex (pdf)

E-artikel: Mad på farten - hvad ønsker kunderne? (pdf)

E-artikel: Er det naturlige sundt (pdf)

Ph.d.-afhandling: Physico-chemical properties, oxidative stability and non-enzymatic browning in marine phospholipid emulsions and their use in food applications (pdf)

Rapport: Assessment of the human-health impact of Salmonella in animal feed (pdf)

Rapport: Nutritional evaluation of lowering consumption of meat and meat products in the Nordic context (pdf)

Rapport: Chemical Contaminants 2004-2011 (pdf)

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 1. kvartal 2013: Pesticider i kosten (pdf)

Rapport: Annual report on Zoonoses in Denmark 2012 (pdf) 

E-artikel: Danskernes fuldkornsindtag 2011-2012 (pdf)

Rapport: Sociale forskelle. Børns kostvaner, fysisk aktivitet og overvægt & voksnes kostvaner (pdf)

Ph.d.-afhandling: Bacterial Impact on the Gut Metabolome (pdf)

Kvartalsopgørelse: Pesticidkontrol af fødevarer, 4. kvartal 2012: Pesticider i kosten (pdf)

Ph.d.-afhandling: A study of traceability and quality assurance in fish supply chains (pdf)

Rapport: Mål, vægt og portionsstørrelser på fødevarer (pdf)

Ph.d.-afhandling: Aquaculture application and ecophysiology of marine bacteria from the Roseobacter clade (pdf) 

Rapport: Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner (pdf)

Rapport: Børn og unges måltidsvaner 2005-2008 (pdf)

Kvartalsopgørelse: Pesticidkontrol af fødevarer, 3. kvartal 2012: Pesticider i kosten (pdf)

Notat: Harske fiskeolier – om produktion, kvalitet og anvendelse af fiskeolie (pdf)

E-artikel: Kostens betydning for børns sundhed og overvægt (pdf)

Ph.d.-afhandling: Sensitising Capacity of Peptides from Food Allergens (pdf)  

 
http://www.food.dtu.dk/Publikationer
29 JULI 2016