I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forsker i og formidler gennem rådgivning, innovation og undervisning bæredygtige og værdiskabende løsninger inden for fødevarer og sundhed til gavn for samfundet.

 

Visionen er, at DTU Fødevareinstituttet gør en forskel ved at skabe fremtidens velfærd gennem forskning i fødevarer og sundhed.

Instituttet:

  • forebygger sygdom og fremmer sundhed
  • udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning
  • skaber mere bæredygtige teknologiske løsninger.

Instituttets vision er i tråd med FN’s Verdensmål, som instituttets aktiviteter bidrager til på tværs af flere mål, herunder Afskaf sult (2), Sundhed og trivsel (3), Kvalitetsuddannelse (4), Industri, innovation og infrastruktur (9), Ansvarligt forbrug og produktion (12), Klimaindsats (13) og Livet i havet (14).

Instituttets opgaver bliver løftet i et tværfagligt samarbejde indenfor ernæring, kemi, toksikologi, mikrobiologi, epidemiologi, proces/bioteknologi. 

Forskning i centrum til gavn for samfund og erhverv

DTU Fødevareinstituttet:

  • Løser gennem forskning nogle af de største samfundsudfordringer, verden står overfor

  • Leverer forskningsbaseret rådgivning på højeste niveau til nationale og internationale myndigheder og virksomheder

  • Udmønter instituttets forskningsresultater i innovation – værdiskabende løsninger til erhverv og myndigheder

  • Underviser på alle niveauer studerende til erhverv, myndigheder og forskning indenfor fødevareteknologi, fødevaresikkerhed og ernæring.

Visionstrekant. DTU Fødevareinstituttet