En række videoer fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, forklarer videnskaben bag de risikovurderinger, EFSA udarbejder. Videoerne dækker en bred vifte af emner i hele jord-til-bord kæden og kan ses på YouTube.
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoriet, EFSA, udarbejder risikovurderinger, der dækker hele jord-til-bord kæden. Risikovurderingerne bruges til at træffe beslutninger i EU’s fødevaresikkerhedssystem.
For fremme forståelsen for videnskaben bag vurderingerne har EFSA lavet en række videoer. I videoerne forklarer eksperter emner som fx den indvirkning kemiske stoffer kan have på hinanden, hvordan sundhedsskadelige stoffer kan migrere fra fødevarekontaktmaterialer til selve fødevaren, og den rolle enzymer spiller i fødevareproduktion.
Serien indeholder også en video om risikokommunikation. Videoen forklarer, hvordan EFSA forsøger at højne fødevaresikkerheden i Europa ved både at give forbrugere og interessenter gennemskuelig og rettidig viden om risici i fødevarer og foderstoffer, og råd til hvordan disse risici håndteres.
Læs mere
Se EFSA’s videoer: Understanding science.