Pesticider i kosten

DTU Fødevareinstituttet udgiver sammen med Fødevarestyrelsen løbende rapporter med resultater fra den danske pesticidkontrol. I pesticidkontrollen undersøger Fødevarestyrelsen prøver af frugt, grøntsager, korn, forarbejdede produkter og kød for rester af pesticider. Prøverne er både danskproducerede og importerede fødevarer, som sælges på det danske marked.

Resultaterne fra kontrollen opgøres løbende i kvartalsrapporter og slutteligt i en årsrapport. Resultaterne vises under det år, prøverne er udtaget.

Herunder ses årsrapporter samt kvartalsrapporter for det seneste år, hvor der endnu ikke foreligger en årsrapport. Tidligere kvartalsrapporter kan findes via boksen i højre side.

DTU Fødevareinstituttet beregner på baggrund af pesticidkontrollen danskernes eksponering til pesticidrester generelt samt hvilke pesticider og afgrøder, der bidrager mest til eksponeringen. Rapporter med eksponeringsberegningerne findes via en boks i højre side.

2017

Pesticider i kosten 2. kvartal 2017 (pdf)
Analyserede prøver 2. kvartal 2017 (excel)
Prøver med overskridelser 2. kvartal 2017 (excel)

Pesticider i kosten 1. kvartal 2017 (pdf)
Analyserede prøver 1. kvartal 2017 (excel)
Prøver med overskridelser 1. kvartal 2017 (excel)

2016

Pesticidrester i fødevarer 2016 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)
Analyserede prøver 2016 (excel)
Prøver med overskridelser 2016 (excel)

2015

Pesticidrester i fødevarer 2015 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)
Analyserede prøver 2015 (excel)
Prøver med overskridelser 2015 (excel)

2014

Pesticidrester i fødevarer 2014 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)
Analyserede prøver 2014 (excel) 
Prøver med overskridelser 2014 (excel)

2013

Pesticidrester i fødevarer 2013 - Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf) 
Analyserede prøver 2013 (excel) 
Prøver med overskridelser 2013 (excel)

2012

Pesticidrester i fødevarer 2012 - Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf) 
Analyserede prøver 2012 (excel) 
Prøver med overskridelser 2012 (excel)

2011

Pesticidrester i fødevarer 2011 - Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)
Analyserede prøver 2011 (excel)

Prøver med overskridelser 2011 (excel)

2010

Pesticidrester i fødevarer 2010 - Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)
Analyserede prøver 2010 (excel)
Prøver med overskridelser 2010 (excel)

2009

Pesticidkontrol i fødevarer 2009 - Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

2008

Pesticidkontrol i fødevarer 2008 - Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

2002

Combined actions of pesticides in food (pdf)

Kontakt

Bodil Hamborg Jensen
Seniorrådgiver
DTU Fødevareinstituttet
35 88 74 68

Pesticideksponering

DTU Fødevareinstituttets rapporter med beregninger af danskernes eksponering for pesticidrester.

Se rapporter over pesticideksponering.

Pesticidbelastning

DTU Fødevareinstituttet har beregnet den samlede kroniske pesticidbelastning for de afgrøder af frugt og grønt, som indgår i Fødevarestyrelsens pesticidkontrol.

Læs mere om kostens pesticidbelastning fra frugt og grønt.

Kvartalsrapporter

DTU Fødevareinstituttets kvartalsrapporter fra pesticidkontrollen.

Se alle kvartalsrapporter.

http://www.food.dtu.dk/Publikationer/Kemikaliepaavirkninger/Pesticider-i-kosten
11 DECEMBER 2017