Podcast med fokus på bæredygtighed

Ny sæson af podcasten TECHfolk sætter fokus på bæredygtighed i samtaler med forskere om flydende vindmøller, mikroalger og grønnere internet.

Verden står over for en række store udfordringer inden for bl.a. energi, sundhed og velfærd. Udfordringer, som DTU arbejder på at bidrage til at løse med bæredygtige teknologier.

Den nye sæson af podcasten TECHfolk zoomer ind på nogle af de forskere, der brænder for at finde løsninger. Den seneste podcast er med professor Henrik Bredmose fra DTU Vindenergi.  Den handler om flydende vindmøller, og hvordan de kan imødekomme udfordringerne med at skaffe grøn energi i de dele af verden, hvor havet er for dybt til at opsætte almindelige havvindmøller. Vindmøllerne er fortøjet til kæmpe flydere, og det kræver ny forskning, nye designs og nye løsninger at gøre dem ligeså rentable som de fastforankrede, der står på fundamenter på havbunden.

Bæredygtige teknologiske løsninger
En anden episode tager fat i udfordringen med, at vi inden 2050 skal producere 70 % flere fødevarer end i dag for at kunne brødføde den stigende befolkning. Professor Charlotte Jacobsen fra DTU Fødevareinstituttet har vendt sine øjne mod ressourcerne i havet, hvor tang og mikroalger sammen med restprodukter fra fiskeindustrien kan sikre os fremtidige fødevarer og ikke mindst de vigtige omega-3 fedtsyrer.

En tredje episode handler om udfordringen med at gøre internettet mere klimavenlingt. I 2030 kan vi, ifølge professor Leif Oxenløwe, ende med at skulle forbruge 20 % af al den energi vi producerer i Danmark, udelukkende på kommunikation. Podcasten sætter fokus på, hvordan vi kan løse den udfordring.

Senere kommer flere episoder til, der bl.a. omhandler materialeanvendelse i grønt byggeri, og hvordan fiskebestande som ørred, laks og sild kan udnyttes mest bæredygtigt.

Hør mere i podcasten TECHfolk