Jette Jakobsen

Jette Jakobsen

Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 129

2800 Kgs. Lyngby

Mobil
Fax 35 88 74 48
E-mail jeja@food.dtu.dk
ORCID 0000-0003-4199-3427
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

Profil

Nøgleord Vitaminer | Analysemetoder | fødevarer | Biomarkører for vitamin status | Bioberigelse

Mit udgangspunkt for rådgivning og forskning indenfor ernæring er viden om og bestemmelse af indholdet af alle vitamin aktive stoffer i fødevarer og biologiske prøver ved brug af validerede, specifikke, kemiske metoder – gerne akkrediterede efter ISO1702.

Min interesse koncentrerer sig omkring variationen indenfor den enkelte fødevare, ændring under tilberedning og lagring, og fastlæggelse af den relative biologiske aktivitet/biotilgængelighed for stoffer med samme vitaminvirkning f.eks. D2- og D3-vitamin.

Fokus er på samarbejder omkring optimering af vitamin indholdet i vore fødevarer, samt omkring undersøgelse for optimalt indtag af vitaminerne i forhold til sammenhængen mellem vitamin status og risiko for sygdomme.

I de sidste 10 år har D-vitamin været i fokus med fastlæggelse af nye data for indhold i vore fødevarer, samt studier af relativ biologisk aktivitet af D-vitamin aktive stoffer.

Det lave indtag af D-vitamin gennem kosten, som viser sammenhæng med øget risiko for udvikling af sygdomme, har været grundlaget for mit engagement i forskning indenfor bioberigelse som et af midlerne til at øge indtag af D-vitamin hos danskerne og andre europæer.

Se profil og cv i DTU Orbit...