Heidi Kornholt

Heidi Kornholt

Sekretariats- og kommunikationschef

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Institutsekretariatet

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 214

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
Image: DTU Fødevareinstituttet
03 JUN

Kom til Åbent Hus 11/6 i DTU Fødevareinstituttet

Se programmet til DTU Fødevareinstituttets Åbent Hus den 11. juni 2019. Instituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere indenfor med mulighed for at høre om, se og smage på instituttets forskning.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: DTU Fødevareinstituttet
06 MAJ

Kom til Åbent Hus i DTU Fødevareinstituttet

DTU Fødevareinstituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere til Åbent Hus den 11. juni 2019 med mulighed for at høre om, se og smage på instituttets forskning.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2018
Photo: Colourbox.com
18 JAN

Opdateret håndbog om fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud

Den nye håndbog fortæller, hvordan myndigheder, forskningsinstitutioner og andre parter efterforsker sygdomme, som har spredt sig via mad eller vand.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2017
Photo: DTU
17 NOV

Husk Åbent Hus om life science og bioengineering

Kom til Åbent Hus den 29. november og se bl.a. DTU Fødevareinstituttets mega-laboratorie til forskning indenfor mikrobiel bioteknologi og bioraffinering, smag på forskning i øl og kamelmælk og få viden med hjem om f.eks. sportsernæringsprodukter, cocktaileffekter, antibiotikaresistens og innovative...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Kemi Medicin og medicoteknik Miljø og forurening
Photo: DTU
07 NOV

Kom, se og hør om life science og bioengineering på DTU

Kom til Åbent Hus den 29. november 2017, hvor samarbejdspartnere er inviteret indenfor for at se nogle af de nye og topmoderne faciliteter i DTU’s hidtil største bygningskompleks og høre om aktiviteterne i bygningerne indenfor akvatiske ressourcer, fødevarer og sundhed samt veterinærområdet...

Photo: DTU
23 OKT

Kom, se og hør om life science og bioengineering på DTU

Kom til Åbent Hus den 29. november 2017, hvor samarbejdspartnere er inviteret indenfor for at se nogle af de nye og topmoderne faciliteter i DTU’s hidtil største bygningskompleks og høre om aktiviteterne i bygningerne indenfor akvatiske ressourcer, fødevarer og sundhed samt veterinærområdet...

Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi Kemi Medicin og medicoteknik Miljø og forurening
Image: Colourbox.com
05 APR

DTU Fødevareinstituttet er lukket dagene før påske

DTU Fødevareinstituttet flytter og er derfor lukket fra mandag den 10. til og med onsdag den 12. april 2017. Instituttet flytter i uge 15 alle kontorarbejdspladser fra Mørkhøj til DTU Lyngby Campus og vil fra den 18. april have ny hovedadresse. Alle laboratoriefaciliteter vil være flyttet i løbet af de...

Fødevarer, fisk og landbrug
Luftfoto af DTU Fødevareinstituttets bygninger i Mørkhøj
13 MAR

”Rejsegilde” for ansatte og tidligere ansatte i Mørkhøj

DTU Fødevareinstituttet flytter fra Mørkhøj til DTU Lyngby Campus til nye laboratoriefaciliteter i løbet af de kommende måneder. Alle ansatte og tidligere ansatte er derfor inviteret til omvendt rejsegilde i Mørkhøj den 6. april kl. 11.

Fødevarer, fisk og landbrug
2016
Photo: Colourbox.dk
02 JUN

Gængse udtryk om fødevaresikkerhed forklaret

Et nyt online opslagsværk fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, indeholder forklaringer på mere end 250 af de mest brugte ord og udtryk indenfor risikovurdering af fødevarer. Ordlisten er publiceret for at sikre en større ensartethed og sammenhæng, når EFSA og EU’s...

Fødevaresikkerhed
Photo: DTU Fødevareinstituttet
17 MAR

EFSA’s samarbejde med danske fødevareaktører

Samarbejde mellem EFSA og danske aktører indenfor fødevareområdet er på dagsordenen, når den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets direktør Bernhard Url er på besøg i Danmark den 17. marts 2016. Mødet foregår i Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug
2015
Photo: Colourbox.dk
19 NOV

Samlet info om temaer på food.dtu.dk

Antibiotikaresistens, ernæring og kostvaner, kemikaliepåvirkninger, risikovurdering samt sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Det er overskrifterne for fem nye temasites, som samler information om udvalgte aktiviteter og forskningsresultater på DTU Fødevareinstituttets website. Med tiden vil flere temasites blive...

Fødevaresikkerhed
2014
Photo: Colourbox.com
04 AUG

Derfor er nogle æg svære at pille

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor skallen let glider af nogle æg, mens andre er næsten umulige at pille? Det forklarer DTU Fødevareinstituttet kort om i Klog på 2 minutter i Søndagsavisen.

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
07 JUL

Så længe holder mad i fryseren

Hvor længe må en svinekotelet egentlig ligge i fryseren, før den bliver til aftensmad? Og hvad kan man gøre for, at frosten ikke forringer madens smag? Det forklarer DTU Fødevareinstituttet kort om i Klog på 2 minutter i Søndagsavisen.

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
03 JUL

Nyt fra DTU Fødevareinstituttet på flere måder

DTU Fødevareinstituttet har ændret måden, nyheder om instituttets arbejde sendes ud på. Nyhedsbrevene har fået et andet format, men vil stadig indeholde nyt om instituttets arbejde i frontlinjen for sund og sikker mad. Mange nyheder bliver også meldt ud via Twitter og LinkedIn.

14 APR

Konference om fødevarekommunikation: Fødevare Agenda 2014

Mad er på dagsordenen – i befolkningen, i medierne, hos politikerne, myndighederne og fødevareerhvervet. En konference den 22. maj 2014 stiller skarpt på fødevarekommunikation og udfordrer de tendenser, der kendertegner feltet. DTU Fødevareinstituttet bidrager med eksempler på myter om mad i...

Visualisering af Life Science & Bioengineering bygning 202 set fra Kemitorvet
10 FEB

Udstilling af nyt life science-byggeri

Kom og se det nye byggeri Life Science & Bioengineering bygning 201-205, der skal huse DTU Aqua, DTU Veterinærinstituttet og DTU Fødevareinstituttet i 2016/17, i en udstilling frem til den 28. februar på DTU Bibliotek i Lyngby.

Photo: Colourbox.com
03 FEB

Derfor er gulerødder godt for øjnene

Kaninens yndlingsmad har et højt indhold af beta-karoten, der omdannes til A-vitamin i kroppen. A-vitamin er med til at bevare et godt syn. DTU Fødevareinstituttet fortæller kort om hvorfor i Klog på 2 minutter i Søndagsavisen.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2013
Photo: Colourbox.com
16 DEC

Derfor prutter vi

Alle mennesker gør det, men helst uden at det opdages. DTU Fødevareinstituttet fortæller kort om hvorfor i Klog på 2 minutter i Søndagsavisen.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Groenne-kartofler
05 AUG

Derfor skal du ikke spise grønne kartofler

Grønne kartofler og beskadigede og spirede kartofler kan give diarré og opkastning. I Klog på 2 minutter i Søndagsavisen slår DTU Fødevareinstituttet fast at grønne kartofler skal smides ud.

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
2012
17 DEC

Derfor er langtidsstegning godt

Lav temperatur, lang tid i ovnen og den helt rigtige kernetemperatur er nøglen til velsmagende og saftigt kød. Samtidig undgår du sygdomsbakterier og kræftfremkaldende stoffer i din mad. Det forklarer DTU Fødevareinstituttet kort om i Klog på 2 minutter i Søndagsavisen.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
https://www.food.dtu.dk/service/telefonbog/person?id=39177&cpid=46535&tab=7
9 APRIL 2020