Flemming Bager

Flemming Bager

Afdelingschef

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdelingen for Risikovurdering og Ernæring

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 028

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2020
Image: DANMAP.org
06 OKT

Over ti år har danske svin fået mindre antibiotika, kalve mere

Danske svineproducenter har i 2019 nået MRSA-handlingsplanens mål for et mindsket forbrug af antibiotika. Derimod er forbruget til kalve steget betragteligt gennem de sidste ti år. Det viser årets DANMAP-rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2019
Gelelektroforese - foto: Mikkel Adsbøl
31 JUL

Fødevarer vi kan stole på

Fødevarer kan indeholde stoffer, som kan skade sundheden. DTU Fødevareinstituttet vurderer risici i hele jord til bord-kæden for at sikre fødevaresikkerheden, så hverken danske eller internationale forbrugere bliver syge af den mad, de spiser.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Mikkel Adsbøl
21 FEB

FN fremhæver dansk antibiotikasucces

I kampen mod antibiotikaresistens kan andre lande lade sig inspirere af Danmarks erfaringer med at reducere antibiotikaforbruget til svin, fremhæver FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
2018
Photo: Mikkel Adsbøl
29 MAJ

Ny viden på vej om One Health i otte EU-projekter

EU Kommissionen har anerkendt DTU Fødevareinstituttets ekspertise inden for One Health gennem tildelingen af midler til otte nye forskningsprojekter på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
2017
Antibiotikaresistens
12 OKT

Colistinforbruget er steget i 2016, men faldet markant i 2017

Trods en lille stigning fra 2015 til 2016 i landbrugets forbrug af det for mennesker vigtige antibiotikum colistin, udgør det mindre end 1% af det samlede veterinære antibiotikaforbrug. Det viser tal fra DANMAP overvågningen, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet og DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Gener og genomer
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
05 OKT

Endnu engang fald i antibiotikaforbrug til dyr

Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Det viser den årlige DANMAP-overvågning for 2016, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet og DTU Fødevareinstituttet står bag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Gener og genomer
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
09 FEB

Zinkforbruget i svin er steget støt siden 2011

En oversigt over zinkforbruget i svin er blevet opdateret i DANMAP 2015 rapporten, efter der er fundet fejl i indberetningen af forbruget. De opdaterede data viser et stigende forbrug af medicinsk zink over de seneste 10 år. DANMAP-rapporten er udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2016
Image: DTU Fødevareinstituttet
29 NOV

Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens

Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag - at søsætte initiativer til at bekæmpe antibiotikaresistens. DTU Fødevareinstituttet, DTU Veterinærinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Image: DTU Fødevareinstituttet
15 NOV

Danske dyr får stadig mindre antibiotika

Antibiotikaforbruget til danske dyr er fortsat faldet i 2015, især fordi svin får en stadig mindre mængde antibiotika. Derimod har alvorlige sygdomsudbrud blandt danske slagtekyllinger og mink resulteret i et større forbrug til disse dyr. Det viser den årlige DANMAP-rapport fra Statens Serum Institut, DTU...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed