Katrine Lindholm Bøgh

Katrine Lindholm Bøgh

Seniorforsker, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Fødevareallergi

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 202, rum 1203

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Fødevareallergi, Molekylær allergi

Fødevareallergi er en utilsigtet reaktion fra immunsystemet over for et eller flere proteiner i vores kost. Fødevareallergi er et voksende problem i de vestlige lande hvor 3-8% af befolkningen er ramt.

Vi ved kun meget lidt om, hvorfor nogle fødevareproteiner giver allergi og andre ikke gør. Min forskning fokuserer på at undersøge hvilke egenskaber ved fødevareproteiner og nedbrydningsprodukter heraf der bidrager til udvikling af allergi og hvilke der bidrager til udvikling af tolerance. Dette gør jeg f.eks. ved at undersøge sammenhængen mellem forskellige proteinkemiske karaktertræk såsom proteinstruktur og fordøjelighed og proteinets allergiinducerende evne. Derudover beskæftiger jeg mig med at mappe bindingen mellem fødevareproteiner og de antistoffer der bliver udviklet i det allergiske respons.

Mit primære fokus har været på jordnødde- og mælkeproteiner, herunder mælkebaserede modermælkserstatninger.

https://www.food.dtu.dk/service/telefonbog/person?id=38137&tab=1
20 AUGUST 2019