Anette Bysted

Anette Bysted

Seniorforsker, Kvalitetschef

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 204, rum 114

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Lipider | Kulhydrater | Analysemetoder | Fedtsyrer | Carotenoider | Gluten | Biomarkører | Sukkerarter og -alkoholer | Indhold i fødevarer

Jeg forsker og rådgiver i ernæringsemner om fedt og kulhydrater i fødevarer med fokus på fedtsyrer. 

Jeg bidrager med udvikling, validering (i henhold til ISO 17025) og implementering af analytiske metoder til bestemmelse af næringsstoffer, tilsætningsstoffer og allergener i fødevarer samt næringsstoffer i biologiske prøver.
Desuden er jeg projektleder på kortlægnings- og kontrolprojekter til bestemmelse af indholdet af disse komponenter i fødevarer. Resultaterne bruges primært til opdatering af Fødevaredatabanken, men benyttes også til estimering af befolkningens indtag. Herefter kan sammenhængen mellem indtag og udvikling af forskellige sygdomme undersøges i både humane og dyrestudier.
Jeg har været med til at lave en database med indholdet af trans-fedtsyrer i fødevarer på det danske marked i de sidste 15 år. Databasen bruges til indtagsberegninger i humane studier inkluderet i DanORC (Danish Obesity Research Centre).

En ny interesse er at kunne analysere sammensætningen af forskellige lipidklasser f.eks. triacylglyceroler og phospholipider for at forstå fedtstoffernes påvirkning af de biologiske systemer i mennesker og dyr (lipidomics).

Endvidere arbejder jeg med carotenoider som mulig biomarkør for frugt- og grøntindtag.

https://www.food.dtu.dk/service/telefonbog/person?id=307&tab=1
12 NOVEMBER 2019