Laborantpraktikant - Forskningsgruppen for Fødevaremikrobiologi og Hygiejne

tirsdag 24 aug 21

Send ansøgning

Frist 26. september 2021
Du kan søge om jobbet ved DTU Fødevareinstituttet ved at udfylde den efterfølgende ansøgningsformular.

Ansøg online

DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for Fødevaremikrobiologi og Hygiejne søger en laborantpraktikant med interesse for mikrobiologi og mad.

Forskningsgruppen arbejder med mikrobiologi og mikrobiologiske ændringer i fødevarer. Vi undersøger ferske og let-konserverede fødevarer for at kortlægge forekomst, overlevelse og spredning af både sygdomsfremkaldende mikroorganismer og mikroorganismer, der fordærver fødevaren. Et vigtigt indsatsområde er udvikling af matematiske modeller, som kan forudsige vækst af mikroorganismer i fødevarer ud fra deres kemiske sammensætning. Fødevareindustrien bruger meget energi og udleder derfor store mængder CO2. For at gøre industrien mere klimaneutral forsker vi i, hvordan man ved hjælp af nye teknologier kan fremstille fødevarer med et formindsket klimaaftryk uden, at det går ud over fødevarekvalitet og sikkerhed. Andre forskningsområder inkluderer udvikling af nye strategier til forhindring af overlevelse af sygdomsfremkaldende bakterier i produktionsmiljøet.

Et lærerigt år
I din praktikperiode vil du opnå brede kompetencer inden for både mikrobiologisk og kemisk laboratoriearbejde. Du vil stifte bekendtskab med en række klassiske og avancerede metoder, heriblandt:

  • Mikrobiologiske påvisning og identifikation (kimtal, (q)PCR, sekventering, MALDI-TOF)
  • Mikrobiologisk vækst og overlevelse (Bioscreen, prædiktive modeller)
  • Kemisk analyse af fødevarer
  • HPLC analyse af mikrobielle metabolitter inkl. organiske syrer og biogene aminer
  • Belastningsforsøg til måling af overlevelse og vækst af mikroorganismer
  • Ekstraktion af DNA og RNA

Du vil undervejs blive tilknyttet spændende forskningsprojekter indenfor fødevare­mikrobiologi og fødevaresikkerhed.

Få en alsidig uddannelse i en dynamisk forskningsinstitution. Vi glæder os til at byde dig indenfor.

Vores forventninger til dig

  • Du forventes at vil bestå eller har bestået den teoretiske del af laborantuddannelsen.
  • Vi forventer, at du er interesseret i mikrobiologiske og molekylærbiologiske arbejde.
  • Du er fleksibel, initiativrig, ansvarsbevidst og kan lide at udføre struktureret arbejde i laboratoriet.
  • Som person er du omgængelig og med et godt humør.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK/Stat) indgået med Finansministeriet.

Ansættelsen er for et år med start den 1. februar 2022. Arbejdsstedet er Lyngby Campus.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 26. september 2021. Åbn linket "Ansøg online", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 

Du er velkommen til at kontakte laborant Pia Engelsmann på pien@food.dtu.dk, Professor Paw Dalgaard på pada@food.dtu.dk eller Professor Lisbeth Truelstrup Hansen på litr@food.dtu.dk, hvis du ønsker at høre mere om stillingen.

Du kan også læse mere om os på afdelingens hjemmeside.

Alle interesserede uanset alder, køn, race, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar vision om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den vision lever den dag i dag. DTU har 12.900 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.