Forskningslaborant - erfaring med mikrobiologi og molekylærbiologi

fredag 11 sep 20

Send ansøgning

Frist 1. oktober 2020
Du kan søge om jobbet ved DTU Fødevareinstituttet ved at udfylde den efterfølgende ansøgningsformular.

Ansøg online

Vi søger en dygtig og erfaren laborant, der skal indgå i vores Forskningsgruppe for Tarmbakterier og Sundhed. Vi arbejder med det spændende forskningsområde, der omhandler samspillet mellem kosten, tarmens mikrobielle samfund og menneskers sundhedstilstand, og har brug for en kollega der kan holde mange bolde i luften og hjælpe forskere, ph.d.-studerende og projektstuderende i det daglige arbejde.

Ansættelsen er tre-årig, og er knyttet til projektet ’PRIMA’, som finansieres af Novo Nordisk Fonden. Fokus for projektet er at afdække, hvordan kosten sammen med forholdene i tarmen påvirker menneskers tarmbakterier og dermed sundheden.

Blæksprutte til mikrobiologisk og molekylærbiologisk arbejde
Vores forskningsgruppe for Tarmbakterier og Sundhed, som hører under instituttets afdeling for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi, ledes af Prof. Tine Rask Licht og omfatter 14-18 ansatte plus 5-10 studerende per semester.

Primære ansvarsområder:

  • Medvirke ved planlægning og udførelse af laboratorieforsøg og dyreforsøg
  • Oplære andre i diverse metoder
  • Vejlede studerende i laboratoriesikkerhed
  • Vejlede studerende i laboratorieforsøg
  • Deltage i gruppens faglige møder og diskussioner
  • Sørge for organisering, opdatering og tilgængelighed af laboratorieprotokoller mm.

Overblik og lyst til at lære
Erfaring med følgende metoder ønskes:

  • Traditionelle og automatiserede mikrobiologiske dyrkningsmetoder
  • Anaerob dyrkning
  • Ekstraktion og forberedelse af DNA fra bakterielle samfund (tarmindhold og fæces) til brug for 16S rRNA gen-sekventering
  • PCR og qPCR
  • Fodringsforsøg med gnavere
  • Tarmhistologi og mikroskopi
  • Fluorescerende in situ hybridisering
  • Bombekalorimetri.

Personlige kompetencer:

  • Du skal være god til at holde overblikket i en travl hverdag
  • Du skal være god til at organisere din egen tid, da du kommer til at arbejde med mange forskellige projekter på samme tid.
  • Du skal have lyst til at samarbejde med projektledere og studerende, da du vil indgå i mange forskellige samarbejdsrelationer
  • Du skal have lyst til at lære nyt, da vores forskningsfelt hele tiden udvikler sig
  • Du skal have lyst til at lære de metoder, du selv er fortrolig med, videre til andre, da vidensdeling er en central del af gruppens strategi.

Hvad tilbyder vi dig
På DTU bliver du del af et universitet, hvor viden og uddannelse med et globalt perspektiv er omdrejningspunktet. Ny teknologi, innovation og viljen til at skabe noget, der kan komme os alle til gavn, er hjørnestene på DTU. Vi værdsætter høj faglighed, og ønsker at du løbende udvikler dig i takt med dit ansvar. En naturlig del af dit job bliver således høj faglighed, din egen udvikling og ansvarlig handlefrihed.

Som del af forskergruppen for Tarmmikrobiologi og Sundhed vil du indgå i et miljø med store faglige ambitioner, og med en hyggelig og uformel samarbejdsform, hvor vi lægger stor vægt på gruppens sociale trivsel.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK/Stat) indgået med Finansministeriet, eller anden relevant overenskomst.

Arbejdssted er DTU Lyngby Campus.

Ansættelsen er 3-årig midlertidig stilling. Ansættelse kan ske fra 1. januar 2021.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 1. oktober 2020. Åbn linket "Ansøg online", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Tine Rask Licht, professor og Forskningsleder for tarmmikrobiologi og Sundhed, tlf +44 35887186

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

DTU Fødevareinstituttet beskæftiger ca. 300 personer, og forsker i og formidler bæredygtige og værdiskabende løsninger inden for fødevarer og sundhed til gavn for samfund og erhverv. Instituttets opgaver bliver løftet i et tværfagligt samarbejde mellem disciplinerne ernæring, kemi, toksikologi, mikrobiologi, epidemiologi og teknologi.
Visionen er, at DTU Fødevareinstituttet skaber fremtidens velfærd gennem forskning i fødevarer og sundhed.

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar vision om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den vision lever den dag i dag. DTU har 12.000 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. Vores hovedcampus ligger i Kgs. Lyngby nord for København, og vi har campusser i Roskilde og Ballerup samt i Sisimiut i Grønland.

https://www.food.dtu.dk/service/om-os/ledige-stillinger/job?id=7fda13ab-bf25-4e5a-b429-b8fe5c986ac9
25 SEPTEMBER 2020