Laborant i analyse af bioaktive stoffer

fredag 10 jun 22

Send ansøgning

Frist 6. juli 2022
Du kan søge om jobbet ved DTU Fødevareinstituttet ved at udfylde den efterfølgende ansøgningsformular.

Ansøg online

Har du lyst til at spille en væsentlig rolle i udførslen af kemiske analyser i forbindelse med vores forskningsprojekter?

Vi søger en laborant med flair og interesse for instrumentelle analyser til en udfordrende og alsidig stilling, hvor du vil blive involveret i mange forskellige forskningsprojekter og undervisning af studerende i laboratoriet. Du vil blive tilknyttet Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse, som bl.a. forsker i harskning af fødevarer, stabilitet og biotilgængelighed af vitaminer, udnyttelse af sidestrømme fra fødevareindustrien samt udnyttelse af nye marine biomasser til produktion af nye ingredienser.   

Kemisk orienteret laborant med interesse for instrumentelle analyser
Du er i dit es, når du analyserer fedtstoffer, proteiner, pigmenter, vitaminer og lipidoxidationsprodukter ved brug af bl.a. HPLC, UHPLC-MS og GC-MS. Du vil blive inddraget i validering af metoder og udarbejdelse af analyseforskrifter, da vi løbende implementerer nye analyseprotokoller. Du vil desuden få mulighed for at blive tilknyttet vores sensoriske panel som smagsdommer, ligesom du kan forvente at blive involveret i håndtering og fremstilling af fødevarer i laboratorieskala i forbindelse med større forsøgsserier.

Forskningsgruppen har mange studerende, der udfører deres afsluttende projekter i vores laboratorier, ligesom vi også har laborantpraktikanter. Så du skal trives med at instruere og vejlede studerende og praktikanter i deres laboratoriearbejde.

Du vil referere til gruppeleder, professor Charlotte Jacobsen og i det daglige arbejde være tilknyttet forskellige forskningsprojekter og arbejde tæt sammen med projektlederne og andre medarbejdere.

Hos os får du gode muligheder for at udvikle dine kompetencer inden for instrumentel analyse af fødevarer. Hvis du har interesse for det, er der også mulighed for på sigt at udvikle andre laboratorierelaterede kompetencer inden for indkøb af laboratorieartikler og arbejdsmiljø i laboratoriet.  

Praktisk erfaring med instrumentelle analyser
Du har en uddannelse som laborant og nogen erfaring med kemiske analyser. Desuden rummer dit cv praktisk erfaring med:

  • Brug af HPLC og/eller UHPLC
  • Brug af GC
  • Brug af MS 
  • Analyse af rådata fra ovennævnte udstyr
  • Anvendelse af Excel til rapportering af resultater
  • Kvalitetssikring af analyser

Du arbejder systematisk og analytisk og har gode engelsk kundskaber. Da du får en bred kontaktflade internt på instituttet, forventer vi, at du som person er imødekommende, serviceminded og god til at samarbejde.

Hvad tilbyder vi dig
På DTU bliver du del af et universitet, hvor viden og uddannelse med et globalt perspektiv er omdrejningspunktet. Ny teknologi, innovation og viljen til at skabe noget, der kan komme os alle til gavn, er hjørnestene på DTU. Vi værdsætter høj faglighed, og ønsker at du løbende udvikler dig i takt med dit ansvar. 

Vi tilbyder en spændende og dynamisk arbejdsplads med gode kollegaer og mulighed for selvstændige arbejdsopgaver.

Stillingen er dimensioneret til 37 timer ugentligt. Der forventes en vis fleksibilitet i forhold til hvordan disse timer udmøntes afhængig af arbejdsopgaver.

Vi ønsker at besætte stillingen pr. 1. september 2022 eller hurtigst muligt derefter.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og Organisationsaftale for Kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) indgået med HK/Stat.

Ansættelsesstedet er DTU Lyngby campus.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 6. juli 2022. Åbn linket "Ansøg online", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 


Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Professor Charlotte Jacobsen, telefonnummer: 23 27 90 75, mail: chja@food.dtu.dk . Læs mere om DTU Fødevareinstituttet på www.food.dtu.dk

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttet forsker i og formidler gennem rådgivning, innovation og undervisning bæredygtige og værdiskabende løsninger indenfor fødevarer og sundhed til gavn for samfundet. DTU Fødevareinstituttets vision er at gøre en forskel ved at skabe fremtidens velfærd gennem forskning i fødevarer og sundhed. Instituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger. Instituttets opgaver bliver løftet i et unikt tværfagligt samarbejde indenfor bl.a. ernæring, kemi, toksikologi, mikrobiologi, epidemiologi, modellering og teknologi.

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar vision om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den vision lever den dag i dag. DTU har 13.400 studerende og 5.800 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.