DTU Fødevareinstituttet forsker i og formidler bæredygtige og værdiskabende løsninger inden for fødevarer og sundhed til gavn for samfundet.
Instituttets opgaver bliver løftet i et tværfagligt samarbejde mellem disciplinerne ernæring, kemi, toksikologi, mikrobiologi, epidemiologi og teknologi.
Visionen er, at DTU Fødevareinstituttet gør en forskel ved at skabe fremtidens velfærd gennem forskning i fødevarer og sundhed. Instituttet:
- forebygger sygdom og fremmer sundhed
- udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning
- skaber bæredygtige teknologiske løsninger.
Forskning i centrum til gavn for samfund og erhverv
DTU Fødevareinstituttet:
- Løser gennem forskning nogle af de største samfundsudfordringer, verden står overfor
- Leverer forskningsbaseret rådgivning på højeste niveau til nationale og internationale myndigheder og virksomheder
- Udmønter instituttets forskningsresultater i innovation – værdiskabende løsninger til erhverv og myndigheder
- Underviser på alle niveauer studerende til erhverv, myndigheder og forskning indenfor fødevareteknologi, fødevaresikkerhed og ernæring.