Nøgleord
Fødevaretoksikologi
|
EFSA (European Food Safety Authority)
|
Aromastoffer
Som toksikolog har jeg siden 2002 arbejdet på
kontrakt for den Europæiske
Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), der tilvejebringer
uafhængig videnskabelig rådgivning på alle
områder, som har en direkte eller indirekte indvirkning
på fødevaresikkerheden i EU. EFSA’s videnskabelige udtalelser og rådgivning
udformes af en videnskabelig komité og ni ekspertpaneler,
som er kompetente inden for hvert sit område inden for
risikovurdering. Jeg arbejder tæt sammen med panelet for “food
contact materials, enzymes, flavourings and processing aids
(CEF)”, idet jeg i det daglige koordinerer arbejdet med
evalueringen af de ca. 3000 aromastoffer, der anvendes i EU. For
mere information om EFSA:http://www.efsa.europa.eu/
Jeg arbejder også tæt sammen med EU's
Generaldirektorat for Sundhed og Forbrugeranliggender (DG SANTE)
indenfor aromastof området. For mere information om DG
SANTE:
http://ec.europa.eu/dgs/health_food-safety/index_en.htm