Arvid Fromberg

Arvid Fromberg

Seniorrådgiver

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Kemisk Fødevareanalyse

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 110

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 74 48
E-mail arfr@food.dtu.dk
ORCID 0000-0001-6524-4979
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Kemiske analyser | EURL-PC | PCB - polychloreret biphenyl | Chlorpesticider | Furan | 3-MCPD | Miljøforureninger | Procesforureninger | 3-MCPD estere | Fødevare

Mit hovedarbejdsområde er videnskabelig baseret rådgivnings- og forskningsaktiviteter vedrørende organiske procesforureninger i fødevarer. Jeg leder den Europæiske Unions referencelaboratorium for Procesforureninger (EURL-PC). De procesrelaterede forureninger inkluderer stoffer som for eksempel furan, 2-methylfuran og 3-methylfuran og 3-monochloropropan-1,2-diol og deres estere. Endvidere rådgiver og forsker jeg i forhold til niveauer og indtag af forureninger, samt er en del af det danske nationale referencelaboratorium for pesticider i fødevarer af animalsk oprindelse.

Procesforureninger omhandler en række stoffer, der dannes under tilberedningen af fødevare. Til denne gruppe af stoffer hører f.eks. chlorpropanoler og furan. Furan er fundet i en række produkter af færdigfremstillet mad på dåse eller i glas, samt i kaffe. Chlorpropanoler er en gruppe af stoffer, der dannes ved fremstilling af visse fødevarer, fx sojasovs, især når der i processen benyttes sur hydrolyse af protein. Chlorpropanoler er også fundet i andre fødevarer, fx kornprodukter, der er varmebehandlet ved bagning eller ristning, herunder brød og kager, samt i malt der anvendes til fremstilling af øl.

https://www.food.dtu.dk/publikationer/afhandlinger/person?id=39055&tab=1
14 DECEMBER 2019