Anna Charlotte Schultz

Anna Charlotte Schultz

Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Fødevaremikrobiologi og Hygiejne

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 204, rum 227

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 70 28
E-mail acsc@food.dtu.dk
ORCID 0000-0003-1484-9120
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Norovirus | Modelvirus | Metodeudvikling | Hepatitis A virus | Udbrudsopsporing | Fødevarer & vand | NRL for bakterier og virus i toskallede bløddyr | Europæisk metodestandardisering (CEN) | Virusoverlevelse

Roskildesyge skyldes infektion af et virus, der kaldes norovirus. Norovirus har en stærk overlevelsesevne i miljøet og derfor foregår smitte, foruden mellem mennesker, også via forurenede kontaktoverflader, vand og fødevarer. Det kan f.eks. være ”ready-to-eat-food” der er håndteret af inficeret køkkenpersonale, østers og muslinger, der er opvokset i forurenede vandområder, eller bær og salat, der er dyrket under utilstrækkelige hygiejniske forhold.

 

Norovirus er skyld i flere fødevareudbrud end andre kendte bakterier og virus tilsammen, hvilket gør den til en vigtig fødevarebåren mikroorganisme. Da norovirus ikke kan vokse i hverken laboratoriecellelinier eller dyremodeller, foregår påvisning ved molekylærbiologiske metoder.

 

Jeg forsker og rådgiver i norovirus og andre fødevarbårne virus (hepatitis A virus m.m.). Jeg undersøger deres overlevelsesevne og udvikler påvisningsmetoder til disse virus i vand og fødevarer. Jeg rådgiver i fødevaresikkerhedsmæssige problemstillinger vedrørende disse virus, og bidrager til opklaring af fødevarebårne udbrud ved, at analysere mistænkte fødevarer for norovirus og hepatitis A virus.

 

Specielt er jeg i gang med en PhD afhandling med det formål, at skabe metoder og data, der kan bruges til risikovurdering. Resultatet af denne vil give os en bedre forståelse for smitten og opførslen af fødevarebårne virus i miljøet, samt forbedre kontrol og forebyggelse.

https://www.food.dtu.dk/publikationer/afhandlinger/person?id=39021&tab=1
10 DECEMBER 2019