Peter Ruhdal Jensen

Peter Ruhdal Jensen

Professor, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Mikrobiel Bioteknologi og Bioraffinering

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 213

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Kurser
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
03 DEC

Cellefabrik laver mælkeprotein uden en ko

Tag et restprodukt fra fødevareindustrien, og lad være med at smide det ud. Betragt det i stedet som en sidestrøm, og brug det til at udvikle en ny fødevare. DTU Fødevareinstituttet kan f.eks. lave mælkeprotein uden at have en eneste ko i stalden. I stedet gør en cellefabrik hele arbejdet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
17 JUL

Ikke kun drøvtyggere kan spise græs

Juicen fra græs rummer protein, som i koncentreret form er en ny ingrediens med potentiale til at blive et vigtigt alternativ til de proteiner, der især kommer fra kød. Det er en del af svaret på, hvordan DTU Fødevareinstituttet arbejder for at mætte det stigende antal munde i verden, hvor flere og flere får brug for protein på deres tallerken...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Innovation og produktudvikling
01 MAR

Nye proteinkilder

Cases om DTU’s forskning og innovation inden for proteiner til foder og fødevarer.

11 JAN

Græs skal gøres til en rentabel og sikker proteinkilde

Forskere og forretningsfolk samarbejder i et projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet om at gøre det rentabelt at udvinde og lækkert at spise protein fra græs.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2018
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
25 JAN

Grøn idé skal få mennesker til at spise græs

Græsprotein kan være med til at mætte klodens voksende befolkning – og kan produceres økonomisk rentabelt og bæredygtigt.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2017
05 JAN

Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet

Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen til at producere aromastoffer, som kan tilsættes forskellige mejeriprodukter. Innovationsfonden har investeret 5,5 millioner kr. i projektet, der skal gøre mejeriproduktion...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2015
16 APR

Ph.d.-forsvar om metabolismen i mælkesyrebakterier

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Siu Hung Joshua Chans ph.d.-forsvar om metabolismen i mælkesyrebakterien Lactococcus lactis. Forsvaret foregår den 28. april 2015 kl. 14.

Biologiske systemer Fermentering
2014
30 NOV

Fremtidens brændstoffer til fly skal være bæredygtige

I modsætning til biltrafik, som i nær fremtid vil kunne køre på el, er flytrafik afhængig af flydende brændstof. DTU Fødevareinstituttet vil udvikle nye miljøvenlige flydende brændstoffer til fly, baseret på biomasse af plantemateriale. Innovationsfonden har bevilget 21 mio. kr. til projektet.

Miljø og forurening Bioenergi Sundhed og sygdomme
https://www.food.dtu.dk/publikationer/afhandlinger/person?id=1098&tab=7
18 JANUAR 2020