Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Mælk
22 SEP

”Nye” mælkesyrebakterier gør afrikansk kamelmælk sikker

Et DTU-ledet forskningsprojekt har fundet formlen for en frysetørret starterkultur, som afrikanske kamelmælksbønder kan bruge til at lave sikre, syrnede...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Image supplied
18 SEP

Ny grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer

Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Sorte peberkorn. Colourbox.dk
17 SEP

Analysemetoder fra DTU kan afsløre fødevaresnyd

Fødevaresvindel er et udbredt globalt problem og derfor er der behov for gode metoder til at bestemme, at fødevarer er, som der står på varedeklarationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
02 SEP

Væsentlig flere danskere smittet med campylobacter i 2019

Antallet af registrerede campylobacterinfektioner er steget næsten en femtedel i 2019 og undersøgelser viser, at mange af årets campylobacterudbrud skyldes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Mikkel Adsbøl
18 AUG

Programmet er klar til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Programmet er på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
12 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2020

I alt 332 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at tre prøver...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Dyrefoder. Billede: Colourbox.dk
07 JUL

Ny metode til at bestemme uorganisk arsen i dyrefoder

En ny europæisk metode til at analysere indholdet af uorganisk arsen i dyrefoder er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Uorganisk arsen er et kræ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
01 JUL

Dansk farvel til tilsatte fluorerede stoffer i fødevareemballage

I Danmark er pap, mad- og bagepapir med tilsatte fluorerede stoffer blevet forbudt fra 1. juli 2020. Forbuddet er blevet til bl.a. på baggrund af DTU Fødevareinstituttets...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Mikkel Adsbøl
23 JUN

Reservér dagen: Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
17 JUN

Fødevaresektorens appetit for blockchainløsninger vokser

Blockchainløsninger, der bl.a. kan dokumentere varers tilblivelse, sikkerhed og distribution, vil have stor værdi for den danske fødevaresektor, viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed It-systemer
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
04 JUN

DTU er med til at efterforske sygdomsudbrud på Bornholm

Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut arbejder på højtryk for at finde kilden til et større, igangvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
02 JUN

DTU bidrager til ny masterliste over hormonforstyrrende stoffer i EU

Myndigheder i fem europæiske lande har sammen publiceret en slags masterliste over kemikalier, der har hormonforstyrrende effekter. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Mikkel Adsbøl
14 MAJ

En række fødevareoverførte sygdommes reelle sygdomsbyrde

DTU Fødevareinstituttet har beregnet, hvor mange danskere rent faktisk bliver syge af syv forskellige sygdomsfremkaldende mikroorganismer, som ofte overfø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Image supplied
12 MAJ

EFSA’s første vurderinger af cocktaileffekter fra pesticider i kosten

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Frosne ærter
04 MAJ

Korrekt håndtering af frosne grøntsager mindsker listeriasmitte

Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Tallerken og bestik
23 APR

Hvad betyder coronapandemien for danskernes kostvaner?

Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
15 APR

Næsten alle fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Hver anden af de mere end 91.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2018, er helt fri for sporbare sprøjterester...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
01 APR

Flere multiresistente bakterier i Europa

Det bliver stadig sværere at behandle fødevarebårne infektioner blandt europæere. Flere og flere salmonella- og campylobacterbakterier er nemlig...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
Image: Joachim Rode
11 MAR

Nye måder at skaffe data om problematiske stoffer i fødevarer

Forskning fra DTU Fødevareinstituttet vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at generere data om problematiske stoffer i fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?qt=NewsQuery&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&fr=1&lid=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c
25 SEPTEMBER 2020