Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
Photo: Colourbox.com
03 NOV

Hygiejnisk design i fremtiden

Hygiejnisk design af lokaler og bygninger giver optimale hygiejniske forhold. Men branchen er udfordret af, at rengøring typisk er udliciteret. DTU Center for Hygiejnisk...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet
Photo: Colourbox.com
07 AUG

Seminar om produktion af fremtidens fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om produktion af fremtidens fødevarer med fokus på, hvordan hygiejnisk design, sensorisk kvalitet, nye...

Fermentering Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
21 MAJ

God fødevarehygiejne starter ved designet

Mange steder i en produktionsproces kan det gå galt med rengøringen. DTU Center for Hygiejnisk Design, som er placeret i DTU Fødevareinstituttet, tester...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
27 JAN

Invitation til temadag om prædiktiv mikrobiologi

Kom til temadag på DTU Fødevareinstituttet og hør om prædiktiv mikrobiologi og få konkrete eksempler på, hvordan den kan anvendes...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 JAN

Tilbud om erhvervspraktik for folkeskoleelever

DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
09 DEC

Hjælp til analyse af kemiske stoffers skadelige virkninger i mennesket

Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
Photo: Colourbox.com
28 NOV

Testcenter for hygiejnisk design skal styrke dansk industri

Nyt DTU Center for Hygiejnisk Design er klar til at teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion. Et centralt mål er at give fødevareproducenter...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
07 NOV

Bedre bageprocesser via matematisk modellering

En ny pilotovn er specielt bygget til at efterligne bageprocesserne i bageriindustrien. Ovnen er bygget som del af et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet og...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Matematisk modellering
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 OKT

Ny chef for DTU Fødevareinstituttets fødevareindustrielle forskning

Henning Høgh Jensen er ansat som afdelingschef i DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Fødevareindustriel Forskning per 1. oktober 2013. Afdelingen...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
02 OKT

Konference om forskningsbaseret innovation i fødevarebranchen

Kom til inSPIRes konference om forskningsbaseret innovation i fødevarebranchen og få del i viden og resultater fra forsknings- og innovationsaktiviteter den...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
Invitation til konference om forskning, innovation og vækst
23 APR

Invitation til konference om forskning, innovation og vækst

Arrangementet er aflyst. inSPIRe inviterer til fødevarekonference, som kombinerer forskningsformidling med formidling af forskningens værdi for markedet. Korte præsentationer...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Invitation til Forskningens døgn om dig og din mad
22 APR

Invitation til Forskningens døgn om dig og din mad

Torsdag den 2. maj 2013 inviterer DTU på besøg på DTU Lyngby Campus. Kom og hør nogle af DTU Fødevareinstituttets fødevarefortæ...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Sunde fiskeolieberigede fødevarer - uden smag af fisk
10 APR

Sunde fiskeolieberigede fødevarer - uden smag af fisk

Industri og forbrugere er for alvor begyndt at interessere sig for fødevarer beriget med omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie. Det er dog en udfordring, at fedtsyrerne kan harskne...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
Invitation til seminar om værdiløft i frugt- og grøntbranchen
27 MAR

Invitation til seminar om værdiløft i frugt- og grøntbranchen

På et seminar den 16. april 2013 om værdiløft i frugt- og grøntbranchen vil deltagerne få indsigt i, hvordan de i praksis kan bruge innovation i frugt- grøntbranchen og...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2011
Fra fisk til fremtidens fødevarer på 80 år
04 NOV

Fra fisk til fremtidens fødevarer på 80 år

Det er 80 år siden Stauning ved lov indførte Fiskeriministeriets Forsøgslaboratorium, som i dag stadig har en kerne i Afdeling for Fødevareindustriel Forskning i DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
Invitation til seminar: Nanoteknologi og fødevarer
22 SEP

Invitation til seminar: Nanoteknologi og fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til åbent seminar om perspektiver og risici ved nanoteknologi og fødevarer den 6. oktober 2011. Nanoteknologi åbner nye muligheder for...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
2010
DTU Fødevareinstituttet er blevet større
27 JAN

DTU Fødevareinstituttet er blevet større

DTU Aquas industriorienterede forskning inden for fisk og skaldyr er ved årsskiftet flyttet til DTU Fødevareinstituttet. Instituttet er dermed vokset med 70 medarbejdere...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet