Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
06 DEC

103 millioner baner vejen til fremtidens fødevareforskning

DTU skal sammen med andre parter skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
04 DEC

Fortsat godt styr på pesticidrester i vores fødevarer

Af de 2.121 fødevareprøver, som den danske pesticidkontrol har undersøgt i 2018, er seks prøver, der overskrider de gældende grænseværdier, vurderet at kunne udgøre en...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 NOV

Insekters sikre vej til middagsbordet

Produktionen af insekter udleder 100 gange mindre CO2 end produktion af kvæg, så insekterne er en god proteinkilde til bæredygtige og sunde fødevarer samt som foder til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
28 NOV

Nok kompetencer til at vurdere kemikaliers farlighed

Et nordisk initiativ vil sikre, at der i Norden også i fremtiden vil være nok fagpersoner, som kan hjælpe med at beskytte menneskers sundhed og vores miljø mod skadelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
26 NOV

Allergi overfor mad kan opstå gennem huden

Fødevareallergi opstår ikke bare gennem det, vi spiser. Det, vi putter på huden og i håret, kan også fremkalde allergi. Jo mere viden om allergiens opståen, desto bedre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
21 NOV

DTU øger den internationale antibiotikaresistensrådgivning

FN’s fødevare- og landbrugsorganisation har udnævnt DTU Fødevareinstituttet som nyt referencecenter for antibiotikaresistens.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
19 NOV

Når antibiotika ikke virker - en af de største trusler mod sundheden

Hvert år koster antibiotikaresistens ifølge tal fra EU 25.000 europæere livet. WHO anser antibiotikaresistens for at være en af de største trusler mod menneskers sundhed...

Bioteknologi og biokemi Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
05 NOV

360 grader rundt om fødevarernes effekter

Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter af enkelte...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
16 OKT

Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Hvordan skaber brugen af svampebekæmpelsesmidler i landbruget problemer for menneskers sundhed? Og hvordan kan brugen af metagenomics styrke overvågning af resistens...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
15 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2019

I alt 551 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at ingen af prøverne udgør en sundhedsmæssig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&fr=1&lid=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c&mr=10&qt=NewsQuery
6 DECEMBER 2019