Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
04 JUN

DTU er med til at efterforske sygdomsudbrud på Bornholm

Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut arbejder på højtryk for at finde kilden til et større, igangvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
02 JUN

DTU bidrager til ny masterliste over hormonforstyrrende stoffer i EU

Myndigheder i fem europæiske lande har sammen publiceret en slags masterliste over kemikalier, der har hormonforstyrrende effekter. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Plastindpakkede pølser
29 MAJ

Mere brugt mademballage skal kunne genanvendes

Fødevareemballage ender ofte med at blive brændt, fordi det er blandingsprodukter, som ikke kan adskilles og genanvendes. Sammen med en lang række akt...

Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Mælk
28 MAJ

Hullet mælkesyrebakterie nedbryder naturligt laktosen i mælk

Forskere på DTU har udviklet en metode til at producere hullede mælkesyrebakterier, der naturligt, billigt og bæredygtigt kan bruges til at lave laktosefri...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Royal Greenland skalrejer
20 MAJ

Fra diplomingeniøruddannelse til ph.d.-studie

DTU Fødevareinstituttet har indskrevet den første ph.d.-studerende, som kommer med en diplomingeniøruddannelse i rygsækken. Målet for erhvervs...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fisk og skaldyr
Photo: Mikkel Adsbøl
14 MAJ

En række fødevareoverførte sygdommes reelle sygdomsbyrde

DTU Fødevareinstituttet har beregnet, hvor mange danskere rent faktisk bliver syge af syv forskellige sygdomsfremkaldende mikroorganismer, som ofte overfø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Image supplied
12 MAJ

EFSA’s første vurderinger af cocktaileffekter fra pesticider i kosten

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Frosne ærter
04 MAJ

Korrekt håndtering af frosne grøntsager mindsker listeriasmitte

Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
27 APR

Sommerskole og aftenkursus på DTU for spirende entreprenører

Få indsigt i, hvordan man udvikler en forretningsplan for et innovativt fødevareprodukt eller en ny teknologi, når DTU igen underviser i entreprenø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Tallerken og bestik
23 APR

Hvad betyder coronapandemien for danskernes kostvaner?

Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
15 APR

Næsten alle fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Hver anden af de mere end 91.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2018, er helt fri for sporbare sprøjterester...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
01 APR

Flere multiresistente bakterier i Europa

Det bliver stadig sværere at behandle fødevarebårne infektioner blandt europæere. Flere og flere salmonella- og campylobacterbakterier er nemlig...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
Image: Joachim Rode
11 MAR

Nye måder at skaffe data om problematiske stoffer i fødevarer

Forskning fra DTU Fødevareinstituttet vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at generere data om problematiske stoffer i fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
04 MAR

Sommerskole med fokus på, hvordan One Health gør verden sundere

Sommerskole i Danmark giver kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Fisk. Foto: Colourbox.dk
03 MAR

Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag

En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Bax Lindhardt
02 MAR

Hvis 350 gram fisk er sundt – er 700 gram så dobbelt så sundt

Helhedsvurderinger er en ny metode, der afvejer fødevarernes positive og negative effekter på sundheden. Seniorforsker Morten Poulsen er leder af DTU Fø...

Ernæring og kostvaner
Plantebaseret varm ret.
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Vingummibamser.
20 FEB

Danskere spiser mest usundt lørdag, får mindst motion søndag

Sammenlignet med en almindelig hverdag indtager danskere 20% flere kalorier om lørdagen og bevæger sig 20% mindre om søndagen, viser tal fra DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B3F2A7F37-83AF-4BD8-A085-0BC04DA3EA92%7D.%7B18E4440F-E64C-4CF1-BDD9-860D6747C02D%7D.%7B0DE95AE4-41AB-4D01-9EB0-67441B7C2450%7D.%7B11111111-1111-1111-1111-111111111111%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D&fr=1&lid=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c&qt=NewsQuery
7 JUNI 2020