Startdato
Slutdato
Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer...
Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker i at forstå...
Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.
Postdoc Martin Laursen fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget en Young Researcher Award fra DTU for sit arbejde med at studere tarmens mangfoldige bakteriesammensætning...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. januar 2016. Tine Rask Licht vil tale om baggrund, status og perspektiver...
Bakterier i tarmen hjælper bl.a. med at fordøje mad og stimulerer immunsystemet. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har undersøgt, om ændringer i sammensætningen...
Ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin, kan D-vitaminmangel i vintermånederne næsten undgås. Det viser et ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet.
I fremtiden bliver det muligt ud fra kosten og viden om det enkelte menneskes genetik at påvirke bakteriesammensætningen i menneskets tarm og derved mere målrettet forebygge...