Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
03 FEB

Nye metoder skal reducere campylobacter på kyllingekød

Forskere og forretningsfolk vil bruge en GUDP-bevilling til at udvikle nye måder til at forhindre, at campylobacter ender på kyllingekød, så færre forbrugere bliver syge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevarekvalitet
2014
Photo: Colourbox.com
06 NOV

Mindre nitrit i kødprodukter mindsker niveauet af nitrosaminer

Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne. Tilsætning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Tiltrædelsesforelæsning
13 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund, status og...

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
16 SEP

Nyt Nationalt IngrediensCenter, NIC

Et stærkt samarbejde indenfor ingrediensområdet har til formål at styrke området og synliggøre alle de initiativer, der allerede er i gang. Nationalt IngrediensCenter...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
21 JUL

Invitation til konference om produktion af kvalitetsfødevarer

inSPIRe og Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd inviterer til konference om, hvordan kvalitetsfødevarer kan produceres effektivt i fremtiden...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
14 JUL

Invitation til grundkursus i hygiejnisk design

Få grundlæggende viden om hygiejnisk design og udnyt den i fremstillingen af udstyr, til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring. Det er blot en del af...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Innovation og produktudvikling
Photo: Colourbox.com
28 MAJ

Nyt redskab til vurdering af mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllinger

TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er udviklet på...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhedsfremmende stoffer Produktionsdyr
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
Photo: Colourbox.com
08 APR

Fem bisphenol A lignende stoffer er undersøgt

Bisphenol A, der anvendes i plastemballager og papir, er under stærk mistanke for at have sundhedsskadelige effekter i mennesker. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer

Abonnér