Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
26 JAN

Lige på trapperne: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Den 9. februar lancerer DTU og KU en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan også tages enkeltvis. Tilmeldingsfristen er den 2...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
DK: Testikelvævfra rotte. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Testicular tissuefrom rat . Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
06 JAN

Risikovurdering af kemiske stoffers skadelige effekter

For at bestemme, om et kemisk stof er skadeligt for mennesker - f.eks. om tatoveringsfarver er kræftfremkaldende – bruges omfattende data baseret på dyre-, celle- og/eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fisk og skaldyr
Photo: Colourbox.com
06 JAN

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2021

I alt 464 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2021. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at en sundhedsmæssig risiko ikke...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2021
Image supplied
16 DEC

Grænsen for sikkert indtag af bisphenol A bør sænkes

EFSA foreslår en ny, markant lavere grænse for et tolerabelt indtag af bisphenol A. Den videnskabelige vurdering, der ligger til grund for den foreslåede grænseværdi...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
09 DEC

Ændrede vaner præger 2020 salmonellasmittekilderegnskabet

Udlandsrejser var for første gang i årevis ikke primær årsag til salmonellasygdom blandt danskere i 2020. Det viser nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
17 NOV

DTU-professor vinder 3R-prisen 2021

Professor Anne Marie Vingaard fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget 3R-prisen 2021 for sit arbejde for at anvende forsøgsdyrfri celle- og computermodeller i sin forskning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
DK: Æg i bakke. Foto: Colourbox.dk | UK: Eggs in carton. Photo: Colourbox.dk
11 NOV

Salmonellaudbrud fra danske æg stoppet

Den samme type salmonella er fundet i både prøver fra en dansk æggeproducent og prøver fra patienter i et aktuelt salmonellaudbrud. Æggene, som er solgt gennem flere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
03 NOV

Pesticidrester i kosten første halvår 2021

I alt 805 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol i første halvår 2021. For 16 prøver har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at prøvernes indhold...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
20 OKT

Bliv master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Tilmeld dig og kom på det første hold af Københavns Universitet og DTU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Next Generation East African Innovators. From left: Harriet Anyango from the project Tripple P, Regional Director, WFP East Africa, and Marianne Thellersen, Senior Vice President for Innovation and Entrepreneurship at DTU.
14 SEP

Dansk-afrikansk partnerskab styrker fødevare-innovation

Østafrikanske iværksættere skal udvikle projekter og prototyper i samarbejde med DTU-studerende, forskere og startups.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Entreprenørskab

Abonnér