Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Campylobacterbakterier. Foto: CDC - Centers for Disease Control and Prevention
24 NOV

Danskerne har høj tillid til forskning og fødevaremyndigheder

Fødevaresikkerhed betyder mindre for, hvad danskerne lægger i indkøbskurven end for den gennemsnitlige europæer. Vi har til gengæld langt højere tillid til både videnskab...

Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.dk
22 NOV

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger generelt stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i bakterier fra fødevareproducerende dyr og kød i Danmark var stabilt eller faldende i 2021. Et par bemærkelsesværdige fund af kritisk...

Fødevaresikkerhed
Analytisk væskekromatograf. Foto: DTU Fødevareinstituttet | Analytical Liquid Chromatography. Photo: DTU National Food Institute
17 NOV

FOODHAY-samarbejde om fødevarebiofysik

I samarbejde med forskningsinstitutionerne i FOODHAY kan fødevarevirksomheder bruge biofysikudstyr til at undersøge og måle strukturelle egenskaber i fødevarer og kontaktmaterialer...

Fødevareteknologi
Plastikflasker
11 NOV

Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele

Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU...

Fødevaresikkerhed
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
10 NOV

Samarbejdsplatform indenfor udvikling af plantebaserede fødevarer

Plant2food er en ny samarbejdsplatform, som DTU Fødevareinstituttet deltager i, hvor forskere og virksomheder sammen kan udforske komplekse problemstillinger indenfor plante...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevarekvalitet
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
09 NOV

Fiskefrikadeller årsag til sygdomsudbrud med listeria

Siden midten af august har Statens Serum Institut registreret syv patienter, som er blevet syge af den samme type Listeria monocytogenes. Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen...

Fødevaresikkerhed
08 NOV

Se oplæg fra konferencen: Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer

300 forskere, studerende og fagpersoner fra fødevarevirksomheder og brancheorganisationer var samlet til konferencen Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer i...

Ernæring og kostvaner
02 NOV

Studerende vinder bronze i konkurrence om fremtidens fødevarer

Udvikling af en sund, bæredygtig to-go snack baseret på favabønner har givet fire studerende fra DTU en bronzemedalje i den europæiske konkurrence om innovative fødevarer...

Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
01 NOV

Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2022 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning...

Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
31 OKT

CRISPR – et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion

CRISPR kan præcist og hurtigt bidrage til udviklingen af nye plantebaserede fødevarer og bør i højere grad ligestilles med fødevarer, der er blevet til ved hjælp af konventionelle...

Fødevareteknologi

Abonnér