Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Gryde i kog. Foto: Colourbox.dk
26 OKT

Værktøj sikrer korrekt varmebehandling og nedkøling af mad

Danske fødevarevirksomheder kan benytte et nyt gratis værktøj fra Fødevarestyrelsen til at beregne den rette kombination af tid og temperatur...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Plantebaserede pølser uden skind. Image: DTU Fødevareinstituttet
22 OKT

Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk

Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de fors...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Image: DANMAP.org
08 OKT

Øget overvågning af multiresistente CPO-bakterier i Danmark

I 2019 blev der indført en ny overvågning af antibiotikaresistente carbapenemase-producerende organismer (bakterier af typen CPO) i mennesker. Mens antallet...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
Photo: Colourbox.com
07 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2020

Blandt de undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2020 er der ikke fundet indhold af pesticidrester, som DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: DANMAP.org
06 OKT

Over ti år har danske svin fået mindre antibiotika, kalve mere

Danske svineproducenter har i 2019 nået MRSA-handlingsplanens mål for et mindsket forbrug af antibiotika. Derimod er forbruget til kalve steget betragteligt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Mælk
22 SEP

”Nye” mælkesyrebakterier gør afrikansk kamelmælk sikker

Et DTU-ledet forskningsprojekt har fundet formlen for en frysetørret starterkultur, som afrikanske kamelmælksbønder kan bruge til at lave sikre, syrnede...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
18 SEP

International frontløber i kampen mod resistens

DTU Fødevareinstituttets faglige ekspertise inden for antibiotikaresistens er internationalt anerkendt. Senest er instituttet udnævnt som nyt referencecenter...

Fødevaresikkerhed
Image supplied
18 SEP

Ny grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer

Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Sorte peberkorn. Colourbox.dk
17 SEP

Analysemetoder fra DTU kan afsløre fødevaresnyd

Fødevaresvindel er et udbredt globalt problem og derfor er der behov for gode metoder til at bestemme, at fødevarer er, som der står på varedeklarationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
10 SEP

Søges: EU borgeres hjælp i kampen mod afrikansk svinepest

Den Europæiske Sikkerhedsautoritet, EFSA, blæser til kamp mod afrikansk svinepest ved at udruste EU’s befolkninger med viden om tegn på sygdommen...

Fødevarer, fisk og landbrug Husdyrsygdomme
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
02 SEP

Væsentlig flere danskere smittet med campylobacter i 2019

Antallet af registrerede campylobacterinfektioner er steget næsten en femtedel i 2019 og undersøgelser viser, at mange af årets campylobacterudbrud skyldes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Mikkel Adsbøl
18 AUG

Programmet er klar til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Programmet er på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
12 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2020

I alt 332 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at tre prøver...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Dyrefoder. Billede: Colourbox.dk
07 JUL

Ny metode til at bestemme uorganisk arsen i dyrefoder

En ny europæisk metode til at analysere indholdet af uorganisk arsen i dyrefoder er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Uorganisk arsen er et kræ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
01 JUL

Dansk farvel til tilsatte fluorerede stoffer i fødevareemballage

I Danmark er pap, mad- og bagepapir med tilsatte fluorerede stoffer blevet forbudt fra 1. juli 2020. Forbuddet er blevet til bl.a. på baggrund af DTU Fødevareinstituttets...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Beerchos chips.
24 JUN

Restprodukt fra ølbrygning bliver til chips og dip

Drømmen for et hold ølentusiaster på DTU er at brygge verdens mest cirkulære øl. En del af svaret er at omdanne restprodukter fra ø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Mikkel Adsbøl
23 JUN

Reservér dagen: Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
17 JUN

Fødevaresektorens appetit for blockchainløsninger vokser

Blockchainløsninger, der bl.a. kan dokumentere varers tilblivelse, sikkerhed og distribution, vil have stor værdi for den danske fødevaresektor, viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed It-systemer
Sutteflaske
10 JUN

Ny viden kan føre til bedre allergiforebyggende modermælkserstatninger

Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
04 JUN

DTU er med til at efterforske sygdomsudbrud på Bornholm

Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut arbejder på højtryk for at finde kilden til et større, igangvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B3F2A7F37-83AF-4BD8-A085-0BC04DA3EA92%7D.%7B18E4440F-E64C-4CF1-BDD9-860D6747C02D%7D.%7B0DE95AE4-41AB-4D01-9EB0-67441B7C2450%7D.%7B11111111-1111-1111-1111-111111111111%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D&fr=1
29 OKTOBER 2020