Startdato
Slutdato
Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med...
Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser...
En ny alternativ tilgang, der – uden brug af dyreforsøg – kan identificere kemikalier, som påvirker reproduktiv sundhed i mænd, er udviklet...
Professor Tine Rask Licht er blevet belønnet med Ridderkorset af H.M. Dronningen for sin årelange forskning i samspillet mellem kost, tarmbakterier og sundhed...
I Danmark er pap, mad- og bagepapir med tilsatte fluorerede stoffer blevet forbudt fra 1. juli 2020. Forbuddet er blevet til bl.a. på baggrund af DTU Fødevareinstituttets...
Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer...
Myndigheder i fem europæiske lande har sammen publiceret en slags masterliste over kemikalier, der har hormonforstyrrende effekter. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...
DTU Fødevareinstituttet har beregnet, hvor mange danskere rent faktisk bliver syge af syv forskellige sygdomsfremkaldende mikroorganismer, som ofte overfø...
Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...
Se programmet til seminaret om kemi i fødevarer den 15. januar, som sætter fokus på ny viden og nye metoder, der kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed...
EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere.
Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...
Et nordisk initiativ vil sikre, at der i Norden også i fremtiden vil være nok fagpersoner, som kan hjælpe med at beskytte menneskers sundhed og vores...
Fødevareallergi opstår ikke bare gennem det, vi spiser. Det, vi putter på huden og i håret, kan også fremkalde allergi. Jo mere viden om...
Ny undersøgelse fra DTU og SDU viser en tendens til, at danskere, som spiser mere rødt og forarbejdet kød end anbefalet, har en øget risiko...
Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter...
Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker...
Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker...
Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere...
På Landbrug & Fødevarers ernæringskonference den 14. november præsenterer DTU Fødevareinstituttet nye data fra et projekt om sammenh...