Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
15 JAN

Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner

Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Image: Joachim Rode
06 JAN

Programmet er klar til seminar om kemi i fødevarer

Se programmet til seminaret om kemi i fødevarer den 15. januar, som sætter fokus på ny viden og nye metoder, der kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2019
Plastikbeholdere. Foto: Colourbox.dk
18 DEC

EFSA finder nuværende indtag af fem plastblødgørere uproblematisk

EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Tarm. Foto: Colourbox.com
16 DEC

Viden om tarmbakterier skal forbedre stamcelletransplantationer

Forskning fra DTU giver en begyndende forstående for, hvordan viden om patienters tarmbakterier kan bruges til at mindske bivirkningerne fra stamcelletransplantationer...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
Kanyle. Foto: Colourbox.dk
11 DEC

DTU med til at sikkerhedsvurdere verdens første Ebolavaccine

Verden har i november 2019 fået sin første kommercielle vaccine mod Ebola. DTU Fødevareinstituttet har været med til at vurdere, at vaccinen er...

Sundhed og sygdomme Gener og genomer
Image: Joachim Rode
09 DEC

Seminar om kemi i fødevarer

Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
28 NOV

Nok kompetencer til at vurdere kemikaliers farlighed

Et nordisk initiativ vil sikre, at der i Norden også i fremtiden vil være nok fagpersoner, som kan hjælpe med at beskytte menneskers sundhed og vores...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Skin / Image: National Food Institute
26 NOV

Allergi overfor mad kan opstå gennem huden

Fødevareallergi opstår ikke bare gennem det, vi spiser. Det, vi putter på huden og i håret, kan også fremkalde allergi. Jo mere viden om...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox.dk
14 NOV

Usikker sundhedsskadelig effekt af rødt og forarbejdet kød

Ny undersøgelse fra DTU og SDU viser en tendens til, at danskere, som spiser mere rødt og forarbejdet kød end anbefalet, har en øget risiko...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox.dk
05 NOV

360 grader rundt om fødevarernes effekter

Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
Tarmbakterier og sundhed
24 OKT

Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed

Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Mælkesyrebakterier. John Walsh/Science Photo Library/Scanpix
23 OKT

Koden til et godt helbred ligger i tarmen

Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
E. coli bacteria / Image: CDC Image Library
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
21 OKT

Konference byder på data om kostkvalitet og sundhed hos kødelskere

På Landbrug & Fødevarers ernæringskonference den 14. november præsenterer DTU Fødevareinstituttet nye data fra et projekt om sammenh...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Testikel fra voksen rotte. DTU Fødevareinstituttet
02 SEP

Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter

DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene...

Fødevarer, fisk og landbrug Biologiske systemer Sundhed og sygdomme
Foto: Mikal Schlosser
23 AUG

Opfyldelse af verdensmål kræver forskning og innovation

86 danske ambassadører var 21. august på studietur til DTU for at blive klogere på de danske styrkepositioner på forsknings- og innovationsomr...

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
Testikel fra voksen rotte. DTU Fødevareinstituttet
04 JUL

Det ufødte barn skal beskyttes bedre mod kemikaliecocktails

Selv små doser af et kemisk stof kan skade, når det optræder sammen med andre stoffer. Viden om cocktaileffekten er helt central, når lovgivere...

Sundhed og sygdomme
Image: DTU Fødevareinstituttet
27 JUN

Berigede fødevarer kan afhjælpe D-vitaminmangel i Danmark

Fødevarer beriget med D-vitamin har i et studie fra DTU vist sig at være effektive til at undgå D-vitaminmangel blandt danske og pakistanske kvinder...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
15 MAJ

Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk

Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B3F2A7F37-83AF-4BD8-A085-0BC04DA3EA92%7D.%7B18E4440F-E64C-4CF1-BDD9-860D6747C02D%7D.%7B0DE95AE4-41AB-4D01-9EB0-67441B7C2450%7D.%7B11111111-1111-1111-1111-111111111111%7D.%7B6A620FC9-3A86-4342-B6CC-0934B474F18D%7D&fr=1
28 MARTS 2020