Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
08 NOV

Se oplæg fra konferencen: Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer

300 forskere, studerende og fagpersoner fra fødevarevirksomheder og brancheorganisationer var samlet til konferencen Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer i...

Ernæring og kostvaner
02 NOV

Studerende vinder bronze i konkurrence om fremtidens fødevarer

Udvikling af en sund, bæredygtig to-go snack baseret på favabønner har givet fire studerende fra DTU en bronzemedalje i den europæiske konkurrence om innovative fødevarer...

Ernæring og kostvaner
07 JUL

Fremtidens fødevarer kan føre til nye former for allergi

Spirulina og rapskager er to nye fødevarer, der kan lede til allergi, viser et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
Havregryn. Foto: Colourbox
16 JUN

Fuldkorn spiller en vigtig rolle i en sund og planterig kost

Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
08 JUN

Ikke så meget skal til at nedsætte forbruget af det søde hos børnefamilier

DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde...

Ernæring og kostvaner
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
02 JUN

Kostråd kan reducere klimaaftryk fra kosten med cirka en tredjedel

Hvis vi spiser efter de officielle kostråd, kan vi reducere kostens klimaaftryk med i størrelsesorden 31 til 44%. Det viser beregninger foretaget af DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
11 MAJ

Se webinar og præsentationer om sund og klimavenlig kost

Den 2. maj deltog mere end 100 i et webinar om sund og klimavenlig kost, hvor de fik viden om kostråd, bæredygtige fødevaresystemer og meget andet. Se webinaret og præsentationerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
09 MAJ

Fagligt grundlag for bæredygtige offentlige fødevareindkøb

Forskere fra DTU har udarbejdet et fagligt grundlag, der kan bruges til at fastsætte minimumskriterier for bæredygtige offentlige fødevareindkøb.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
25 APR

Kom til webinar om sund og klimavenlig kost

Det fulde program er nu klar til et webinar om, hvad vi kan gøre for at fremme en sund og klimavenlig kost. Kom og vær med den 2. maj, når DTU Fødevareinstituttet holder...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
16 MAR

Voksne danskeres indtag af slik er tredoblet på 30 år

Danskerne har det højeste slikforbrug i verden. Hver dansker køber i snit ca. 7 kilo slik og 6 kilo chokolade om året. Det er for meget i en sund kost og gavner ikke klimaet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Abonnér