Startdato
Slutdato
DTU Fødevareinstituttet inviterer til Susan Skanderup Falkenbergs ph.d.-forsvar om at finde og karakterisere hidtil ukendte bioaktive peptider fra marine sekund...
Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...
DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret...
Nye analyser har belyst udfordringen ved at anvende de særlige marine fedtstoffer phospoholipider til berigelse af fødevarer. Ph.d.-projekt fra DTU Fø...
Ny bog af forskere fra DTU Fødevareinstituttet giver overblik over berigelse af fødevarer med omega-3 fedtsyrer, hvor en særlig udfordring er at undg...
Torsdag den 2. maj 2013 inviterer DTU på besøg på DTU Lyngby Campus. Kom og hør nogle af DTU Fødevareinstituttets fødevarefortæ...
Industri og forbrugere er for alvor begyndt at interessere sig for fødevarer beriget med omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie. Det er dog en udfordring, at fedtsyrerne kan harskne...
Lav temperatur, lang tid i ovnen og den helt rigtige kernetemperatur er nøglen til velsmagende og saftigt kød. Samtidig undgår du sygdomsbakterier og kræftfremkaldende...
Vækstfremmere og antibiotikaresistens er varme emner på den internationale fødevaredagsorden. Danmark var det første land, hvor vækstfremmere...
DTU Fødevareinstituttet var den 24. november 2011 vært for et åbent seminar om helhedssyn på fødevarer.
DTU Fødevareinstituttet inviterer til åbent seminar om helhedssyn på fødevarer den 24. november. Mange fødevarer består af værdifulde næringsstoffer og mulige sundhedsskadelige...
Ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin er det muligt at få nok D-vitamin om vinteren. Berigelsen af fødevarerne havde dermed den ønskede effekt. Det viser...
Forskere fra New Zealand og Skotland har netop offentliggjort en ny undersøgelse om risikoen for hjertekarsygdomme ved at tage et kombineret tilskud med kalcium og D-vitamin...
Professor Tine Rask Licht fra DTU Fødevareinstituttet har i dag modtaget Danisco Prisen på 250.000,- kr. for sin forskning inden for fødevarers og f...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til et seminar den 2. november, der sætter fokus på fisks indhold af omega-3 fedtsyrer samt muligheder og udfordringer...
Der er mange muligheder for at øge indholdet af vitaminer i vores fødevarer. Det viser den voksende del af vitaminforskningen, der har fokus på metoder til at bioberige...
K-vitamin er ikke kun K1-vitamin, men også K2-vitamin, som tilsyneladende har en helt selvstændig biologisk funktion. Forskerne har imidlertid langt fra afdækket alle K...
Vitaminer har ikke kun betydning for at undgå mangelsygdomme. De har også indflydelse på vores generelle sundhed. Det viser den seneste vitaminforskning, som blev præsenteret...
Ny forskning bekræfter, at D-vitamin nedsætter risiko for fald og frakturer hos ældre. Men der mangler fortsat dokumentation for, at vitaminet forebygger andre sygdomme...