Startdato
Slutdato
Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæ...
Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter...
Interesserede observatører har mulighed for at deltage online i to møder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA – i mø...
En ny informationskampagne fra EFSA sætter fokus på EU’s rolle inden for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og plantesundhed: #EUandMyFood.
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt en videnskabelig vurdering af den øvre tolerable grænse for spædbørns...
Dansk frugt og grønt er generelt mindre belastet med pesticidrester end tilsvarende importerede afgrøder på det danske marked. Det fremgår af...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort data for, hvad europæerne spiser såvel som tal for forskellige kemiske forureninger...
Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid...
Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU F...
Raske voksne vil generelt ikke opleve bivirkninger ved et koffeinindtag på mindre end 400 mg dagligt, hvilket svarer til tre kopper kaffe dagligt. Grænsen for...
Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på...
Database over europæernes kostvaner har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA opdateret, så den indeholder information fra 100.000 forbrugere...
Udfordringerne ved at lave risikovurderinger af planter, som bruges i fødevarer og kosttilskud, og i at regulere deres anvendelse, blev fremhævet på...
Når børn i alderen 10-14 år indtager energidrikke, får hver femte for meget koffein. Medregnes deres koffeinindtag fra andre kilder som for eksempel...
Tilmeldingsfristen til næste måneds konference om brugen af planter i kosttilskud og fødevarer er forlænget til den 10. november for at give flere...
Planter og planteekstrakter er blevet populære som ingredienser i kosttilskud. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden...
Langt de fleste fødevarer, der sælges på det danske marked, indeholder fortsat fedt med intet eller lavt indhold af transfedtsyrer. Det viser en ny analyse...
Den ernæringsmæssige faktor, der har størst betydning for udviklingen af et barns tarmflora, er, om barnet bliver ammet. Det viser en ny undersø...