Startdato
Slutdato
Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere...
Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.
Specialudviklede LED-lamper, der giver svin en ekstra dosis D-vitamin, skal mindske dødeligheden hos pattegrisene og forbedre søernes velfærd i dræ...
Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed...
Antibiotikaforbruget til dyr fortsatte med at stige i 2013 – især på grund af et større forbrug til svin. Dog er forbruget til svin 12 % lavere...
Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier...
DTU Fødevareinstituttet er ikke udelukket fra et forskningsprojekt, som skal kortlægge smittevejene for svine-MRSA, hvilket Ingeniøren ellers skriver...
Det nylige fund af salmonella hos en producent, som leverer æg til Hedegaard Foods A/S, har formodentlig resulteret i sygdom hos mennesker. Syv salmonellatilfæ...
Det er vigtigt at holde antallet af MRSA-infektioner på et lavt niveau. I et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet er de nyeste teknologier indenfor...
En del af forekomsten af salmonella hos mennesker stammer fra husdyr. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet anslår, hvor stor en del af infektionerne...
Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst...
TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er...
Fjerkræ er en væsentlig kilde til infektioner med campylobacter hos mennesker. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har udviklet værktø...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til Ana Belén García Claveros ph.d.-forsvar om udviklingen af værktøjer til valg af vaccinationsstrategi...
Der blev brugt lidt mindre antibiotika til mennesker i 2012 end året før. Det er især de praktiserende læger, der udskriver mindre antibiotika...
DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen har vurderet betydningen af salmonella i dyrefoder for menneskers sundhed ved en systematisk gennemgang af den...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til Paul D’Alvises ph.d.-forsvar om brug af probiotika til at forebygge sygdom i marine fiskelarver. Forsvaret foregår den 18. marts 2013...
Fluenet for ventilationen til kyllingehuse kan reducere forekomsten af den sygdomsfremkaldende bakterie campylobacter i kyllingeflokke med trefjerdedele i sommerhalvåret...