Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Campylobacterbakterier. Foto: CDC - Centers for Disease Control and Prevention
24 NOV

Danskerne har høj tillid til forskning og fødevaremyndigheder

Fødevaresikkerhed betyder mindre for, hvad danskerne lægger i indkøbskurven end for den gennemsnitlige europæer. Vi har til gengæld langt højere tillid til både videnskab...

Fødevareproduktion
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
10 NOV

Samarbejdsplatform indenfor udvikling af plantebaserede fødevarer

Plant2food er en ny samarbejdsplatform, som DTU Fødevareinstituttet deltager i, hvor forskere og virksomheder sammen kan udforske komplekse problemstillinger indenfor plante...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevarekvalitet
Yoghurt på ske
15 SEP

Ny mælkesyrebakterie kan skabe naturlig sødme i yoghurt

Forskere på DTU har udviklet en ny mælkesyrebakterie, som naturligt, billigt og bæredygtigt kan spalte mælkesukker i yoghurt. Dermed bliver det muligt at skabe naturlig...

Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Tre reagensglas med bælgfrugter
29 AUG

Metoder til at analysere nye fødevarer på kemikonference

Forskning i analysemetoder, som kan gavne eller skade menneskers sundhed, vil blive præsenteret af forskere fra DTU Fødevareinstituttet på en af verdens største konferencer...

Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
11 AUG

Åben for tilmelding: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Til september begynder næste semester af DTU og KU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan tages enkeltvis, og du kan stadig nå...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Foto: DTU Fødevareinstituttet | Photo: DTU National Food Institute.
23 JUN

Deltag i Digital Uni Food Day 2022

Food & Bio Cluster Denmark inviterer til Digital Uni Food Day 30. august 2022. Fokus vil være på aktuelle udfordringer i fødevareindustrien, ny viden og teknologi.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Analytisk væskekromatograf. Foto: DTU Fødevareinstituttet | Analytical Liquid Chromatography. Photo: DTU National Food Institute
09 JUN

FOODHAY-samarbejde om biomarkører og screening

DTU Fødevareinstituttet samarbejder med flere fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr bl.a...

Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox
07 JUN

Møde i forskningsfællesskabet START

Udvikling af fremtidens løsninger til grøn omstilling indenfor landbrugs- og fødevaresystemer er på dagsordenen på et møde i det tværfaglige forskningsfællesskab START...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Fermentor / Foto: Mikal Schlosser
01 JUN

Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser

Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Sunde fødevarer
21 APR

Universiteter og virksomheder skaber fremtidens fødevarer

Flere danske universiteter og virksomheder er gået sammen om at skabe en fælles højteknologisk laboratorieplatform - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi

Abonnér