Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Blæretang. Foto: Colourbox.dk
16 FEB

Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer

Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareomr...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2020
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
10 NOV

Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Plantebaserede pølser uden skind. Image: DTU Fødevareinstituttet
22 OKT

Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk

Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de fors...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Beerchos chips.
24 JUN

Restprodukt fra ølbrygning bliver til chips og dip

Drømmen for et hold ølentusiaster på DTU er at brygge verdens mest cirkulære øl. En del af svaret er at omdanne restprodukter fra ø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Mælk. Colourbox.com
28 MAJ

Hullet mælkesyrebakterie nedbryder naturligt laktosen i mælk

Forskere på DTU har udviklet en metode til at producere hullede mælkesyrebakterier, der naturligt, billigt og bæredygtigt kan bruges til at lave laktosefri...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.dk
27 APR

Sommerskole og aftenkursus på DTU for spirende entreprenører

Få indsigt i, hvordan man udvikler en forretningsplan for et innovativt fødevareprodukt eller en ny teknologi, når DTU igen underviser i entreprenø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Corynebacterium glutamicum. Foto: www.biology101.org
23 JAN

Bakterier gør sukker fra mælk seks gange så sødt

Forskere på DTU har fundet en måde at omdanne mælkesukker i mejerirestprodukter til en sukkersirup, der er seks gange så sød som mæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
Vegansk 'yoghurt'. Foto: DTU Fødevareinstituttet
14 JAN

Vegansk ’yoghurt’ lavet på mælkesyrebakterier fra planter

Forskere på DTU har identificeret danske mælkesyrebakterier fra planter, som gør det muligt at lave et 100% vegansk alternativ til yoghurt med bare tre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevareteknologi
Foto: Shutterstock
09 JAN

Nyt apparat påviser sygdomme i fjerkræ

Med et nyt, bærbart apparat kan man detektere salmonella, campylobacter og fugleinfluenza i fjerkræ- og fødevareproduktion på under en time.

Vira Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Husdyrsygdomme

Abonnér