Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
Photo: Colourbox.com
06 NOV

Mindre nitrit i kødprodukter mindsker niveauet af nitrosaminer

Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Tiltrædelsesforelæsning
13 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund...

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
16 SEP

Nyt Nationalt IngrediensCenter, NIC

Et stærkt samarbejde indenfor ingrediensområdet har til formål at styrke området og synliggøre alle de initiativer, der allerede er i gang...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
21 JUL

Invitation til konference om produktion af kvalitetsfødevarer

inSPIRe og Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd inviterer til konference om, hvordan kvalitetsfødevarer kan produceres...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
14 JUL

Invitation til grundkursus i hygiejnisk design

Få grundlæggende viden om hygiejnisk design og udnyt den i fremstillingen af udstyr, til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Innovation og produktudvikling
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
Photo: Colourbox.com
08 APR

Fem bisphenol A lignende stoffer er undersøgt

Bisphenol A, der anvendes i plastemballager og papir, er under stærk mistanke for at have sundhedsskadelige effekter i mennesker. DTU Fødevareinstituttet har...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
14 MAR

Invitation til seminar om hygiejnisk design

Kom til seminar på DTU Center for Hygiejnisk Design og hør om nødvendigheden af hygiejnisk design. Afdelingschef Henning Høgh Jensen fra DTU...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
2013
Photo: Colourbox.com
28 NOV

Testcenter for hygiejnisk design skal styrke dansk industri

Nyt DTU Center for Hygiejnisk Design er klar til at teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion. Et centralt mål er at give fødevareproducenter...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
07 NOV

Bedre bageprocesser via matematisk modellering

En ny pilotovn er specielt bygget til at efterligne bageprocesserne i bageriindustrien. Ovnen er bygget som del af et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet og...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Matematisk modellering
Photo: Colourbox.com
22 OKT

Sikre fødevareemballager af pap og papir

Forurening i emballager og i emballagers trykfarver kan smitte af på fødevarer. Nyt analysekoncept hjælper trykkerier til at dokumentere, om emballager...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 OKT

Ny chef for DTU Fødevareinstituttets fødevareindustrielle forskning

Henning Høgh Jensen er ansat som afdelingschef i DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Fødevareindustriel Forskning per 1. oktober 2013. Afdelingen...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
02 OKT

Konference om forskningsbaseret innovation i fødevarebranchen

Kom til inSPIRes konference om forskningsbaseret innovation i fødevarebranchen og få del i viden og resultater fra forsknings- og innovationsaktiviteter den...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
30 JUL

Nyt lys over sundhedsfremmende fedtsyrer

Nye analyser har belyst udfordringen ved at anvende de særlige marine fedtstoffer phospoholipider til berigelse af fødevarer. Ph.d.-projekt fra DTU Fø...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Bog om berigelse af fødevarer med omega-3
24 JUL

Bog om berigelse af fødevarer med omega-3

Ny bog af forskere fra DTU Fødevareinstituttet giver overblik over berigelse af fødevarer med omega-3 fedtsyrer, hvor en særlig udfordring er at undg...

Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
Invitation til seminar om værdiløft i frugt- og grøntbranchen
27 MAR

Invitation til seminar om værdiløft i frugt- og grøntbranchen

På et seminar den 16. april 2013 om værdiløft i frugt- og grøntbranchen vil deltagerne få indsigt i, hvordan de i praksis kan bruge innovation i frugt- grøntbranchen og...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7BEC930859-5A49-48CE-A622-A2D173E4CC8B%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B049A2898-364E-4876-AAE3-14DBEE38C24B%7D&descending=True&fr=11&mr=10&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=05-12-2019
4 DECEMBER 2020